5025fi.jpg

Laat jij je kind selfies nemen? Jamie Oliver niet

16/11/2020
Mamabaas
Door Mamabaas

We leven in een tijd waar het nogal snel rond het uiterlijk draait. Op Instagram, Snapchat, noem maar op: de jeugd post graag foto’s van zichzelf. Iets wat Jamie Oliver verontrust in die mate dat hij zijn 14-jarige dochter Daisy verbiedt om selfies te delen.

 

Tuitende lippen

Oliver zegt zelf dat hij veralgemeent, maar ‘als je de als je de foto’s van dertien- à veertienjarige meisjes bekijkt, zie je twee zaken. De ene helft van de foto’s is perfect normaal, de andere helft is een bevreemdend allegaartje van – noem het gerust – nogal pornografische beelden. Meisjes tuiten hun lippen en duwen hun borsten tegen elkaar.’

Een angstaanjagende trend, zo zegt de chef-kok. Hij wil dan ook niet meer kijken naar de selfies die Daisy toont van haar vrienden. ‘Dan vraag ik me af: grijpen die ouders niet in?’, aldus de Britse tv-persoonlijkheid.

En jullie? Kunnen jullie zijn reactie begrijpen?
(Ik wel ergens, als ik heel eerlijk ben… Ik hoop echt dat mijn meisjes geen complexen krijgen door al die perfecte en fake toestanden op IG... Of aan die druk kunnen weerstaan en niet mee gaan doen...)

Bron: De Standaard+ 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes