3081fi.jpg

Lang leve de televisie!

28/05/2018

Het is een beetje een taboe onder veel ouders, maar ik durf echt wel toegeven dat ik tante televisie dankbaar ben. Ze helpt mij om tijdens het avondlijke piekuur toch nog wat gedaan te krijgen. En bovendien leert ze mijn dochters best wel wat nieuwe en leuke dingen…

Thank God voor de televisie

Een weekdag gaat meestal als volgt: tegen 18 uur ga ik de twee oudste ophalen op school, passeer ik langs de crèche om de jongste mee te nemen om dan rond 18.15 uur thuis te komen. De klok tikt intussen verder… De kindjes moeten echt wel om kwart voor acht in bed, ik moet nog eten maken en het liefst ook nog wat qualitytime doorbrengen met hen. En dat alles in anderhalf uur!

Mijn geheim om het allemaal gedaan te krijgen? De televisie… Ik geef het eerlijk toe: als ik thuiskom, zet ik haar op en zo kan ik ongestoord in een half uurtje het avondeten klaarmaken. Ik geef toe dat, als ik de televisie opzet, de twee oudste in een soort van trance komen en ze bitter weinig tot niks opmerken van wat er rondom hen gebeurt. Daarom is het soms wat moeilijk om dit wondermiddel uit te zetten, want ik wil ook niet dat ze uren voor het scherm gekluisterd zitten. 

Fun en educatief

Toch blijf ik fan van de televisie, want het is niet alleen entertainment, maar ook educatief. Met Team Umizoomi leren ze tellen, met Dora leren ze Engels (er mag voor mijn part ook eens een Franse versie komen) en met Kratts in het wild (Ketnet) leren ze dingen over de fauna en de flora. Dingen die ik zelfs niet wist! Zo leerde Marthe mij onlangs dat het alleen de ‘meisjesmuggen’ zijn die prikken (wat ook effectief klopt, zo las ik achteraf op Google).

Tijdens het weekend vind ik het ook geweldig plezant om samen naar een film te kijken. Het is zo fijn om hun gezichtjes te zien bij ‘romantische’, verdrietige of grappige scènes. Ook hun commentaar op sommige dialogen zijn goud waard. Na de 247ste keer Frozen gezien te hebben, kennen ze alle dialogen uit het hoofd, maar toch kunnen ze nog altijd enthousiast meezingen met ‘Let it go’ en lachen met die gekke Olaf. Door ‘Barbie en de roze balletschoentjes’ krijg ik wekelijks minimaal één keer een balletshow van Marthe en Anna voorgeschoteld.

 Al die dingen vormen voor mij toch wel de bevestiging dat televisie toch niet helemaal zo slecht kan zijn voor hun ontwikkeling…Toch?

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes