6171fi.jpg

Luizen weg in 5 min? Kan het écht zo simpel zijn?

9/09/2019
Mamabaas
Door Mamabaas

Het schooljaar is nog maar pas begonnen en... jawel! Het eerste 'luizenbriefje' zat al in de boekentas. Bij grondig nazicht vond ik in de pluizenbol van mijn zoontje een paar neten. Na enkele minuten huivering, snelde ik voor sluitingstijd naar de apotheker om de hoek. Ze stelde me een heleboel luizenmiddeltjes voor, maar de snelste optie om van die akelige beestjes af te raken, leek me de beste. 

Spray, lotion of shampoo

Ik koos voor een spray van Resultz, dat leek me handiger dan lotion en volgens de apotheker effectiever dan shampoo, omdat de spray niet verdund is met wasactieve bestanddelen. Je mag die gebruiken voor kinderen vanaf 6 maanden (check!). Ze beloven een geur-en kleurloos product (hoera, vlekken noch stank die drie dagen later nog in je huis hangt). En het werkt in 5 minuten. Al heb ik bij dat laatste wel mijn twijfels: in vijf minuten van alle luizen verlost? Dat klinkt als kinderen die nooit iets vuil maken of een volle pamper die naar lavendel ruikt. Te mooi om waar te zijn. :-) 

resultz

Uitstellen heeft geen zin, dus ik begon meteen aan de behandeling. Ik volgde flink de gebruiksaanwijziging op de verpakking: spray aanbrengen en 5 minuten laten inwerken. Met een luizenkam het haar doorkammen. Goed uitspoelen en tenslotte uitwassen.

Handig!

Het product is best handig in gebruik. De spray was makkelijk aan te brengen en hoeft maar 5 minuten op het haar te blijven. Ideaal voor een ongeduldig kind, zoals het mijne. De volledige behandeling duurt natuurlijk wel iets langer dan vijf minuten, omdat het doorkammen van het haar veel tijd in beslag neemt. Het duurde ook nog enkele wasbeurten vooraleer het product helemaal uit het haar was. 

luizenkam

Resultaat

Mama tevreden en kind verlost van alle kriebelbeesten. Al bij al viel de bestrijding van de luizen best goed mee. Voorlopig geen beestjes meer te zien, al ga ik voor de veiligheid de behandeling volgende week nog een keertje herhalen. En de nat-kam-methode moet ik ook af en toe weer eens inplannen in mijn agenda om toekomstige luizennesten te voorkomen.

Maar nu eerst lakens, knuffels en jassen wassen, haarborstel in de diepvriezer, ... There we go! 

Meer weten over luizenbehandeling? Klik hier om ons luizendossier te raadplegen. 

Resultz is verkrijgbaar in de apotheek.