4914fi.jpg

Mama Baas Annelies doet aan Weight Watchers: haar update

25/09/2017

We hebben hier twee Mama Bazen die aan het Weight Watchen zijn: Annelies en Leen, waarover je hier meer leest. Annelies is net terug van een weekje vakantie in Oostenrijk en vreest voor de gevolgen. De update!

Annelies

Tijd om de cijfers te delen

Ik ben nu al enkele weken bezig met het Weight Watchersprogramma. Weken van zorgvuldig menu’s opstellen, eten afwegen en punten noteren. Maar wat heeft dat tot dusver opgebracht? Of beter, niet opgebracht? Tijd om de cijfers met jullie te delen en of ik daar nu al tevreden over ben.

Bijna vier weken na de start van mijn dieet ben ik een goeie 2 kg kwijt. Het hadden er meer kunnen (en moeten) zijn, maar 10 dagen vakantie hebben mijn routine een beetje doorbroken. Ik heb wel wat gelet op mijn eten, veel gewandeld (we zaten in Oostenrijk, dus dat ging ook nog eens stevig bergop). Maar die beweging heb ik misschien te vaak beloond met wijn en een uitgebreid diner. En ik moet bekennen dat ik ook niet elke dag mijn punten even zorgvuldig genoteerd heb.

Foei! Ik weet het, want ik was echt keigoed bezig.

Goede moed

Maar na mijn kleine pauze voelde ik me dus zo schuldig dat ik opnieuw met goede moed het programma correct probeer te volgen. Om mijn herstart serieus te nemen ging in naar mijn eerste Weight Watchers meeting. En ik had echt een idee wat ik me daarbij moest voorstellen.

Ik dacht even de weegschaal op en hup, naar huis. Mispoes.

Omdat het mijn eerste keer was mocht ik meteen persoonlijk gaan kennis maken met de coach. Een superslanke, hyperenthousiaste vrouw. Ze heeft me zeker zes keer welkom geheten op de cursus en alles overlopen. Haar uitleg zorgde voor verduidelijking, haar enthousiasme werkte aanstekelijk.

En er was volk. Veel volk. Ook dat had ik niet verwacht.

ww-meeting

Weight Watchers-meeting

Bij het binnenkomen heb je dus wel degelijk je weegmoment. Maar je gewicht wordt dus niet op een groot scherm voor de hele groep geprojecteerd, zoals ik vreesde. Het werd discreet genoteerd. Ik ging wel al meteen in een interne verdediging omdat het avond was en ik kleding en schoenen moest aanhouden. Volgende keer ga ik in bikini ofzo, ze geven toch nog mooi weer he?

Na het weegmoment is er een cursussessie waarin blijkbaar elke week andere thema’s worden behandeld, tips uitgewisseld, recepten gedeeld. Leden die iets bijzonders hebben verwezenlijkt worden in de spotlight gezet, de persoon die die week het meeste gewicht verloor krijgt een wisselbeker mee naar huis onder luid applaus (en enkele stiekeme jaloerse blikken). Verdekke, die beker moet ik hebben, dacht ik meteen.

WW-eten

Extra gemotiveerd

Ik was al gemotiveerd, maar door de cursus ben ik dat nog extra. Ik had het niet verwacht, maar het heeft me echt een extra stimulans gegeven om door te zetten. Ik wil me ook wat bewijzen tegenover de groep en de coach niet teleurstellen. Echt, zo een lieve, positieve en enthousiaste vrouw in de steek laten, ik wil dat niet op mijn geweten hebben.

Maar dus, ben ik tevreden met mijn resultaat tot dusver? Ja, eigenlijk wel. De eerste weken gingen echt goed (met uitzondering van mijn Oostenrijk-intermezzo), het gewicht verloor ik sneller dan gehoopt. Ik voel me gemotiveerder dan ooit om verder te doen en om die overige kilo’s er ook weel af te krijgen.

Hopelijk kan ik mijn drive behouden. Duimen jullie mee?

 

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met onze partner Weight Watchers. Meer info over ons advertentiebeleid lees je hier.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes