3697fi.jpg

Mama geeft zichzelf even een evaluatie (en vraagt een loonsopslag van 10 kusjes per kind)

25/02/2020

Als ik rond vijf uur mijn pc afsluit op mijn werk, zeg ik soms al lachend aan mijn collega’s dat ik naar mijn tweede job vertrek, nl. het moederschap. Op een gewone job kun je je ontslag krijgen of geven, maar eens je moeder bent, is er een levenslang contract, waar je moeilijk onderuit kunt. 

Als ik een evaluatiegesprek met mezelf moest doen over het moederschap, dan zou dit het zijn.

Mijn kwaliteiten

  1. Ik ben een wandelende agenda: hoe ziet het weekend eruit? Wie gaat de kinderen halen op school? Wanneer moeten de kinderen naar hun hobby’s? Wanneer moet de vuilzak buitengezet worden met al die aromatische pampers erin? Serieus, wie heeft een personal assistent nodig, als mijn brein optimaal werkt?
  2. Noem me gerust Misses Proper: de kinderen gaan op tijd en stond in de douche, de kleren geraken gewassen (en soms ook gestreken), het vuil op de grond blijft binnen de perken. OK, het is hier niet altijd even spic en span, maar het benadert toch, ahum, de perfectie ;).
  3. Ik ben niet dé keukenprinses, maar ik slaag er wel in om (bijna) iedere avond vers eten op tafel te toveren. Worst met appelmoes passeert regelmatig de revue, maar ik hoor de kinderen niet klagen!
  4. Mijn hormonen zijn nooit meer dezelfde geworden sinds ik moeder ben. De kleinste dingen ontroeren me, bijvoorbeeld wanneer de jongste met haar getuite lippen mij een zoen komt geven, of als mijn twee oudste kleuters een goed ‘rapport’ hadden op het oudercontact (mama blinkt dan van trots), of als we gewoon samen zijn…
  5. Time is on my side: Iedere werkdag slaag ik erin om min of meer op tijd te geraken op school en in de crèche. Tenzij er een onverwachte tractor voor mij rijdt natuurlijk…

Mijn ‘te ontwikkelen punten’ (die zijn eerder beperkt hoor)

  1. Het gebeurt weleens, vooral na een moeilijk nachtje, dat de vermoeidheid de kop opsteekt en onvermijdelijk mijn geduld op de proef stelt. Dan kan ik het echt niet opbrengen om drie keer hetzelfde te vragen aan de meisjes. Opruimen is opruimen, en het liefst nu!
  2. Door diezelfde vermoeidheid daalt mijn energieniveau wat en dan zijn de kleurboeken en televisie mijn beste vrienden… en gelukkig die van de meisjes ook.
  3. Ook een gevolg van vermoeidheid is de stijging van mijn zaagniveau: ’Opruimen!’/‘Kleren aandoen!’/‘Eet verder!’ zijn veelgebruikte zinnetjes.

Al bij al toch een positieve evaluatie. Daarom vind ik dat ik een loonsopslag van 10 kusjes per dag per kind verdien ;).

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes