4097fi.jpg

Mamaconfessions: ‘Ja, ik geef mijn baby in het midden van de nacht mijn smartphone.’

17/12/2021

Het dochtertje van gastmama Lies begint soms in het holst van de nacht te schreeuwen. De enige manier waarop Lies haar kindje dan stil weet te krijgen, is haar de smartphone te geven. 

Ik moet toegeven, ik heb een hippe baby. (Nu ja, een baby is ze allang niet meer, maar ze is de jongste van drie en gaat nog niet naar school: mijn baby dus). In het holst van de nacht voelt ze een creatieve bui opkomen en zet ze het op een schreeuwen. Ondertussen weet ze al dat ze dan veel gedaan kan krijgen van de moe-der (dan moe). De enige manier om haar dan stil te krijgen en om er dus voor te zorgen dat het geen gezellig nachtelijk onderonsje wordt met de andere zussen, is haar mijn smartphone geven. 

Selfies en Pinterest

Mijn peuter (nu is ze geen baby meer maar een volhardende dame) moet deze smartphone dan ook zelf vasthouden. Als een echte pro wisselt ze van apps, verzamelt ondertussen wat foto-ideetjes op Instagram en besluit ondertussen wat extra mensen te volgen. Pinterest, altijd leuk om hier en daar wat inspiratie op te doen voor het menu van de dag erna. Snel enkele gerechten pinnen zodat ook deze pagina mijn stempel draagt. Selfies nemen, filters toepassen op foto's en foto’s verwijderen, staat deze nacht ook op haar programma. 

Ondertussen is ze een half uur in stilte bezig en heeft ze ook enkele instellingen aangepast, maar thank god, ze is stil en lijkt in slaap te vallen. Hopelijk valt die smartphone niet op haar gezicht (want die wil ze natuurlijk zelf vasthouden) en kan ik snel weer wat bijslapen. 

Babymodus

Vliegtuigmodus kennen we allemaal, maar waar blijft de babymodus voor op onze smartphone? Een modus waarin alles wat de baby liket, pint en aanpast niet wordt opgeslagen. Baby gelukkig, want ze kan haar ding doen, en mama tevreden, want ze hoeft niet alles terug aan te passen en houdt haar profielen netjes georganiseerd. O ja, waren de kasten in huis maar zo netjes.

 

Gastmama Lies