2867fi.jpg

Me-time: het ideale kraamcadeau voor een mama van drie

28/06/2017

Me-time is fantastisch. Is noodzakelijk. Af en toe moét je gewoon op de pauzeknop drukken. Alleen vergt het voor een mama van drie koters iets meer praktische organisatie om het gedaan te krijgen. En maken vaak de kleinste verwenmomenten je het gelukkigst.

Waar is die pauzeknop!

Het was weer zo één van die avonden: ’s avonds te laat vertrokken op het werk, aanschuiven in de file, net op tijd om de twee oudsten op te halen van de opvang. Daarna de baby ophalen in de crèche. O ja, de oudste heeft nieuwe sportschoenen nodig, dus nog snel even naar de schoenwinkel. Op de terugweg je door de kindjes laten overtuigen om zelf een pizza te maken, want diep vanbinnen koester je nog ergens vaag de illusie dat je een supermama bent. 

Thuiskomen, pizza beleggen en in de oven steken en de baby eten geven. Komaan meisjes, bedtijd! En dan denk je dat je eindelijk rustig in de zetel kunt zitten tot je je bedenkt dat je echt wel nog die was in de wasmachine moet stoppen; anders hebben de kindjes morgen geen propere kleren meer… En dan vergeet ik nog het feit dat mijn vriend tussen al die activiteiten door ook nog wel wat aandacht verdient. 

Pfffff… Dringend tijd om de pauzeknop in te drukken! 

Het concept me-time is relatief

Het vergt wel wat praktische organisatie om me-time te regelen, maar als het zover is, dan geniet ik er dubbel en dik van! Nu ja, me-time is vrij interpreteerbaar... Zo is er elke zaterdagmorgen het uurtje tennis voor mijn twee oudsten dat tegelijk ook hét moment is geworden om wat bij te praten met de andere mama’s.

Ik probeer ook om de twee maanden iets te gaan eten met twee andere mama’s. Dan ventileren we een paar uurtjes intensief over de kinderen en onze partners (altijd erg leuke en verrijkende gesprekken trouwens).

Een ontharing wordt ineens een verwennerij

Maar échte me-timemomenten? Die zijn eerder zeldzaam. En eigenlijk mis ik ze niet echt. Het zijn ineens de hele kleine dingetjes die je gelukkig maken. Elke maand ga ik bijvoorbeeld naar de schoonheidsspecialiste voor een ontharing en, hoewel het hele gebeuren wel een beetje pijn doet, doe ik al vrij snel mijn ogen dicht om van de rustgevende muziek te genieten.

Of nog: twee keer per jaar heb ik de gewoonte ingebouwd om eens een dagje te gaan shoppen (tijdens de solden) en dan shop ik enkel en alleen voor mezelf (ik spreek hier dus echt over de heel zeldzame momenten).

Onverwachts kraamcadeautje: wellness

Maar heel soms kan een mens ook verrast worden: net voor ik op zwangerschapsverlof vertrok, vroeg een collega van mij met drie zoontjes wat ik graag als cadeautje zou hebben.Ik zei dat ik eigenlijk geen idee had, tot ze het volgende zei: ‘Het hoeft niet altijd een cadeautje voor de baby zijn hé, je mag ook eens aan jezelf denken!’ 

Ik ben haar zo dankbaar voor die woorden, want binnen een weekje is het zover: dan ga ik voor een paar uurtjes naar de wellness. Tijd voor échte me-time dus!

Het zal een rustig avondje worden, zoveel is zeker. En dat mag ook eens :). Maar bij deze: wat doe je een mama cadeau als ze pas bevallen is van een derde kindje? Juist ja: een paar uurtjes wellness :-)!