2866fi.jpg

Prep jezelf klaar voor de lente

19/03/2019

Het is misschien nog geen rokjesweer, maar wij zijn in elk geval hélemaal klaar voor de lente. Tijd voor een verwenkuur! Wat heeft je huid nodig na de winter en welke andere lichaamsdelen verdienen extra aandacht? Onze beautyspecialiste Sarah weet raad.

11 beautytips om je klaar te maken voor de lente

 1. Tijdens de winter kan je gezicht trekkerig gaan aanvoelen door een combinatie van warme douches, verwarming en de vrieskou. Daarom kan het goed zijn om eens een hydraterend masker op te leggen. Er bestaan expressmaskers die slechts 5 minuutjes van je tijd in beslag nemen. Voor een intens hydraterend effect kan je ook met je masker gaan slapen.
   
 2. Het begint stilletjesaan warmer te worden en de eerste zon laat zich zien. Daarom is het van groot belang een dagcrème te gebruiken waarin een SPF (Sun Protection Factor) zit die je huid beschermt.
   
 3. Het aanbod aan zelfbruiners en spray tanningcabines wordt steeds groter, zodat je tegenwoordig ook op een veilige manier een kleurtje kan krijgen. Vergeet vooraf niet te scrubben, zodat je gelijkmatiger en langer mooi bruin blijft.
   
 4. De huid raakt ook gemakkelijk geïrriteerd en gedehydrateerd door waxbeurten of scheermesjes. Vergeet daarom zeker niet te smeren met een kalmerende en vochtinbrengende bodylotion na het epileren.
   
 5. Heb je last van droge of gespleten haarpunten? Dan kan je het best na het wassen op handdoekdroog haar eens een masker aanbrengen en een tiental minuutjes laten inwerken. Afhankelijk van het merk dat je gebruikt is het ook aangewezen om na het uitspoelen van je masker ook nog een conditioner te gebruiken die de haarschubben weer sluit.
   
 6. We gebruiken meestal wel een dagcrème voor het gezicht en een bodylotion voor het lichaam, maar heel vaak vergeten we onze handen. Ook hier is een SPF-factor een aanrader; zo hydrateer je niet alleen je handen, maar ga je tegelijk ook preventief pigmentvlekjes en huidveroudering tegen. Je kunt eventueel ook eens eerst je handen scrubben om dode huidschilfers te verwijderen.
   
 7. Ook nagels hebben afgezien van de koude. Ideaal voor droge nagelriemen is om een nagelolie op de nagelriemen in te masseren. Voor nagels die gemakkelijk scheuren bestaan er ook nagelverharders zoals die van Herôme.
   
 8. Binnenkort krijgen hakjes en sandaaltjes weer de voorkeur en dan verdienen de voeten ook wat extra aandacht. Gebruik een eeltrasp, vijl om dode huidschilfers te verwijderen en hydrateer nadien met een voetcrème, je krijgt gegarandeerd babyvoetjes. Kies een leuke kleur nagellak en je kan er helemaal tegenaan!
   
 9. Indien je al droomt van korte rokjes, geef dan zeker je billen ook wat extra aandacht. Er zijn heel wat verstevigings- en afslankingscrèmes op de markt die zorgen voor een strak effect. Combineer dit met een paar uurtjes sport en je bent helemaal springproof!
   
 10. Het ultieme beauty-advies: drink zo veel mogelijk water! Dit zal ervoor zorgen dat je huid er gezonder en frisser uitziet.
   
 11. Veel mensen kregen in de winter te maken met een tekort aan vitamine D. Een beetje zon (mits een goede bescherming) is dus noodzakelijk zodat ons lichaam voldoende van deze vitamine kan opnemen. Vitamine D speelt een belangrijke rol bij de calciumstofwisseling.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes