4085fi.jpg

Mijn ervaring als kersverse jongensmama: 2 maanden later

22/08/2016

Wat een wonderlijke ervaring, voor het eerst een kleine kerel grootbrengen. Na 2 maanden als jongensmama stel ik het volgende vast:

1. Hij houdt veel van mamamelk... en mama

Nog meer dan zijn grote zus 'claimt' hij mijn borsten. Als hij niet aan het drinken is dan gebruikt hij mama's borsten wel als hoofdkussen. Het 'zoeken naar melk' van een babyjongen duurt niet lang. Hij gooit zijn lijfje opzij en als een babymus spert hij zijn bekje open tot ik een tepel boven haal. Ook aan de kassa van de supermarkt.

2. Met als logische gevolg: hij groeit als kool

Misschien groeien niet alle babyjongens zo snel maar 'die van ons' dus wel. Deze mama is trots. Hij draagt al een kledingmaandje meer dan zijn eigenlijke leeftijd. De te kleine bodykes van grote zus (ook een lentekindje) spannen aan zijn mollig lijfje. Hij groeit trouwens niet enkel in de lengte. Verschillende kinnetjes heeft hij intussen, onze lieve jongen.

3. Hij wil wilde spelletjes spelen

Dat heeft de papa vrij snel ontdekt. Met lieve woordjes en zachte strelingen oogst ik minder succes dan de papa, die onder zijn neusje kriebelt en met zijn armpjes heen en weer zwaait alsof hij de connemara mee doet. Het zoontje lacht telkens weer gul terug.

4. Zijn miniplassertje doet al alles wat het moet doen

En dat verwonderde mij zo dat ik het tijdens een consult aan de huisarts heb gevraagd. 'Is het mijn verbeelding meneer of werkt daar beneden alles al?'

5. Een minijongen wordt net zo vaak het foute geslacht toegekend als een minimeisje

Want ja, dat plassertje zit goed verstopt. En als je kind al eens de unisex afdankertjes van de zus draagt, krijg je geregeld 'foute' complimentjes. Die we dan wel dankbaar in ontvangst nemen. 'Ze heeft inderdaad mooie lange wimpers', antwoord ik wel eens giechelend.

Tot slot: ik geniet even hard als bij mijn dochter

Ik kus mijn beide handen dat ik twee kindjes mag opvoeden die zo van elkaar verschillen, eigenlijk zoals elk kind anders is. Maar het verschil in sekse geeft voor mij toch een extra dimensie aan het moederschap!

Deze post is het vervolg op de blog 'Mijn ervaringen als kersverse jongensmama: drie dingen die ik heb vastgesteld'. 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes