7295fi.jpg

Moeilijk slapertje in huis? Misschien kunnen Bachbloesems helpen

22/03/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

Slaap is essentieel, ook voor (jonge) kinderen. Helaas hebben veel kinderen te kampen met slaapproblemen: ze slapen moeilijk in, worden vaak wakker, zijn onrustig, hebben te kampen met nachtmerries … Bachbloesems kunnen helpen om deze problemen aan te pakken en een goede nachtrust te bevorderen.

Wat zijn Bachbloesems?

Bachbloesems zijn plantaardige extracten van bomen en planten. In de jaren ’30 ontwikkelde de Engelste arts Dr. Bach de Bachbloesemtherapie. Sindsdien werden ze al door miljoenen mensen (volwassenen én kinderen) gebruikt.

Dr. Bach ontdekte en ontwikkelde 38 remedies om alle mogelijke gemoedsgesteldheden positief te beïnvloeden. De bloesemremedies hebben een natuurlijk oorsprong en kunnen zowel voor mens als voor dier worden gebruikt. Ze kunnen je helpen om negatieve gevoelens te overwinnen, want een gezonde emotionele toestand draagt bij aan een gezond  lichaam.

Bachbloesems zijn veilig in gebruiken en mogen al gebruikt worden vanaf de geboorte; er zijn geen bijwerkingen van bekend.

Bach Bloesem Mix

Bij Bach Bloesem Mix van Greetje worden Bachbloesems op maat gemaakt. Dat zijn natuurlijke voedingssupplementen die bestaan uit een mengeling van de originele Bach bloesemremedies. Je kiest eerst de Bach Bloesem Mix die het meest van toepassing is – heb je bijvoorbeeld een kindje dat moeilijk slaapt, dan ga je voor ‘Beter slapen voor kinderen’.

Vervolgens krijg je een vragenlijst toegestuurd, zodat Greetje een duidelijk beeld heeft en de mix precies kan afstemmen op jullie nood. Op die vragenlijst duid je aan wat van toepassing is op je kind. Dat kan bijvoorbeeld zijn ‘bang voor spoken, geesten, enge beesten, inbrekers etc.’, ‘kan moeilijk emoties uiten’, ‘nachtmerries, droomt veel’ of ‘tijdelijke stress slecht slapen (verjaardag, spreekbeurt etc.).

Hoe gebruiken

Zodra je de Bach Bloesem Mix thuis krijgt, start je met de druppeltjes. Die moet je vier keer per dag innemen, vier druppeltjes per keer. De Bachbloesems hebben inwerktijd nodig: gemiddeld merk je na zeven à tien dagen de eerste kleine veranderingen  op. Naarmate de druppeltjes langer worden ingenomen, worden de veranderingen groter.

Het is belangrijk dat je de mix elke dag stipt inneemt. Blijf de druppeltjes innemen tot de bodem van het flesje in zicht is, daarna kan je stoppen. Blijft het goed gaan, dan heb je de druppeltjes niet langer nodig. Heb je toch nog een steuntje in de rug nodig, dan kan je opnieuw een flesje bestellen.

Beter slapen voor kinderen

De mix ‘beter slapen voor kinderen’ is geschikt voor kinderen die te kampen hebben met uiteenlopende slaapproblemen:

 • Kinderen die 's avonds uit bed komen omdat ze niet kunnen slapen
 • Kinderen die vaak wakker worden
 • Kinderen met nachtmerries
 • Kinderen die onrustig slapen
 • Bange kinderen
 • Voor kinderen bij wie per sé het nachtlampje moet branden
 • Kinderen die niet alleen in slaap kunnen vallen, papa of mama moet naast hen liggen
 • Kinderen die veel huilen
 • Kinderen met een hoofd vol zorgen
 • Kinderen die de gebeurtenissen van overdag moeilijk kunnen verwerken
 • Kinderen die tijdelijk minder goed slapen vanwege spannende momenten zoals Sinterklaas, schoolreisje of vakantie
 • Vroege vogels die iedere dag voor dag en dauw klaarwakker zijn

De druppeltjes zijn veilig in gebruik, ook voor jonge kinderen. Het werkt niet verslavend en er treedt geen gewenning op. De druppeltjes zijn 100% natuurlijk.

Uitgetest

Vanessa:

“Thieuke (3,5 jaar) was als baby altijd een goede slaper. Sinds een dik jaar wordt hij echter helaas gemiddeld twee tot vier keer per nacht wakker. Duizend-en-één redenen zijn al de revue gepasseerd: zijn deken ligt niet goed, hij heeft dorst, hij moet plassen, hij had een nare droom, heeft groeipijnen … Of hij is wakker en helemaal klaar om op te staan – in het midden van de nacht. Altijd heeft hij wel een reden om ons luidkeels uit ons bed te halen.

Aangezien onze zoontjes samen een stapelbed delen, proberen we bij de minste kik zo snel mogelijk bij hem te staan, zodat hij zijn broer niet wakker maakt. Kwestie dat er toch íemand een goede nachtrust heeft ;-).

Gelukkig slaapt hij wel vlot in. Misschien krijgt hij te veel prikkels overdag op school waardoor hij ’s nachts onrustig is? Het moeilijker slapen is ongeveer gestart bij de overgang van de crèche naar school, dus dat zou wel kunnen. Of misschien is het wakker worden een soort gewoonte ondertussen?

Op aanraden van verschillende mama’s ben ik Bachbloesems beginnen te gebruiken. Aangezien die druppeltjes 100% natuurlijk zijn en veilig te gebruiken zijn bij kinderen dacht ik ‘baat het niet, dan schaadt het niet’. Ik bestelde de mix ‘Beter slapen voor kinderen’ voor Thieuke.

Na een klein weekje Bachbloesems merken we toch al wat verschillen. Thieuke sliep al twee keer de hele nacht door, en enkele andere nachten moesten we minder vaak opstaan dan anders. Ik heb de indruk dat hij er rustiger van wordt. Ik ben al ontzettend benieuwd om te zien wat het effect de komende dagen zal zijn.

Gelukkig neemt Thieuke de druppeltjes heel vlot in. Ik ben zelf net gestart met een mix tegen vermoeidheid; we nemen onze druppeltjes samen in en dat motiveert hem. We maken er een klein mama-zoon momentje van. Ik vind het wel niet evident om de druppeltjes consequent vier keer per dag in te nemen – dat wordt nog een uitdaging voor ons!”

Paulien:

"Millie (11 maanden) was bij de geboorte een hele goeie slaper. Sinds ze naar de crèche gaat is dat echter wat veranderd: overdag slaapt ze vrij goed en 's avonds valt ze meestal vlot in slaap, maar ze wordt vaak nog een paar keer wakker. Soms door een vuile luier of met honger, maar even vaak zonder aanleiding. 

We hebben al een heleboel tips uitgeprobeerd, waaronder 'witte ruis' en nu ook Bachbloesems. We gebruik de druppeltjes nu ongeveer een week en geloof het of niet, maar dit weekend heeft ze een volledige nacht doorgeslapen! Hopelijk zien we dit op langere termijn vaker gebeuren! 

Zelf neem ik de mix tegen vermoeidheid, en ook mijn oudste dochtertje neemt druppeltjes. Zij vindt het geweldig om te doen en geeft graag het goede voorbeeld aan haar kleine zus. 

Het moeilijkste is om consequent vier keer per dag de druppeltjes in te nemen. Maar we doen ons best!" 

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Bach Bloesem Mix van Greetje. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier. 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes