6245fi.jpg

Ontroerend: Prins Harry wordt emotioneel tijdens speech als hij het heeft over het vaderschap

17/10/2019
Mamabaas
Door Mamabaas

Dinsdagavond gaf Prins Harry een speech tijdens de WellChild Awards in Londen. Bij die awards worden ernstige zieke kinderen, hun ouders en hun verzorgers in de bloemetjes gezet. Een emotioneel onderwerp, zeker voor iemand die zelf kinderen heeft. Prins Harry, die begin mei voor het eerst papa werd van zoontje Archie, werd dan ook zichtbaar emotioneel tijdens zijn speech en moest zijn tranen wegslikken.

Prins Harry vertelde in zijn speech dat hij de WellChild Awards al meer dan tien jaar bijwoont, en dat hij er altijd verrast en geïnspireerd wordt.

“Dit jaar voelt het echter anders, omdat ik nu zelf papa ben. Vorig jaar waren mijn echtgenote en ik hier ook aanwezig. We wisten toen al dat we ons eerste kindje verwachtten. Niemand anders wist dat toen al. Ik herinner me …

(wordt emotioneel, nvdr) sorry …

Ik herinner met dat ik hard in Meghans hand kneep tijdens de Awards. We dachten allebei aan hoe het zou zijn, om op een dag mama of papa te zijn. En hoe we alles zouden doen wat we kunnen om onze kinderen te beschermen en te helpen als die zouden geboren worden met problemen of als die later ziek zouden worden. En nu we ouders zijn en ik hier sta en jullie toespreek, raakt dat een gevoelige snaar op een manier waarop ik het me nooit had kunnen inbeelden voordat ik kinderen had.”