3735fi.jpg

11 vakgebieden waarin mama's vlotjes een Master behalen

16/01/2023

Mama worden… Er kan heel veel over gezegd en geschreven worden, maar één ding staat vast: het is specialistenwerk. Zonder een les te volgen aan één of andere topuniversiteit werd ik in no-time meester in 11 verschillende vakgebieden...

Master in 11 vakgebieden

 1. Master in creativiteit: in een mum van tijd tover ik met restjes uit de koelkast een kindvriendelijk menu op tafel of vind ik één of ander spelletje uit om de verveling tegen te gaan.
   
 2. Master in gevaardetectie: zonder één of andere hightech robotbril kan ik in tien seconden een nieuwe ruimte inscannen en alle gevaren detecteren (en vervolgens elimineren).
   
 3. Master in snelheid: opruimen, toiletbezoek, aankleden, koken, noem maar op. Mama’s kunnen het in topsnelheid.
   
 4. Master in multitasken: de borst geven aan één kindje, ander kindje troosten en terwijl een blogje schrijven voor Mama Baas? No prob, hier gebeurt het!
   
 5. Master in timemanagement: de planning zit steeds heel strak in elkaar. Al moet ik eerlijk toegeven dat het in de uitvoering wel eens verkeerd kan lopen…
   
 6. Master in geduld: iedere ouder die ooit een hysterisch kind had in de supermarkt, begrijpt heel goed wat ik bedoel.
   
 7. Master in het negotiëren: tijdens het ochtendritueel, in de speeltuin, tijdens het eten, voor het slapengaan: allemaal topmomenten waar op topniveau genegotieerd wordt.
   
 8. Master in het bestrijden van allerlei kwaaltjes: met zoentjes, pleisters en knuffels kunnen mama’s verschillende noodscenario’s vermijden.
   
 9. Master in defensie: als een echte leeuwin verdedig ik mijn kroost tegen allerlei gevaren van buitenaf. Een blik kan soms al volstaan om een ‘vijand’ in elkaar te doen krimpen.
   
 10. Master in leven op automatische piloot: steek het op de hormonen, maar op de één of andere manier slagen mama’s er steeds in de dag door te komen met een minimum aan slaap. Al is dit misschien niet altijd zonder gevaar. :) 
   
 11. Master in de liefde: nooit eerder kon ik zo’n puur en intens gevoel van liefde ervaren. Dat gevoelt blijft, al kunnen ze ook het bloed van onder je nagels halen. Op het einde van de dag neem je ze met alle liefde van de wereld heel dicht vast.
   

Eerlijk? Ik scoor op geen enkel van de puntjes de volle 100%. Maar zelfs de beste dokter haalde op school nooit voor alles het maximum, toch?!