4339fi.jpg

Ook al is het niet altijd allemaal perfect wat ik doe, ik doe alles voor jullie

3/10/2021

Een brief van Wenke voor haar dochters. Omdat mama soms eens boos moet worden, om het verschil tussen goed en fout aan te leren. Of omdat mama moe is. Ze is daar niet altijd blij om, maar één ding is zeker: perfectie bestaat niet, en mamaliefde is er voor altijd en altijd...

Verschil tussen goed en fout

Lieve meisjes,

Misschien zijn jullie soms heel erg kwaad op mama. Of erger nog, zijn jullie ontgoocheld omdat het voelt alsof ik jullie niet begrijp.

En soms is het ook niet allemaal juist wat mama doet, dat weet ik. Soms is mama heel erg moe en kan ze gewoon iets minder goed verdragen en is er minder geduld die dag. En soms heeft mama het inderdaad verkeerd gezien en oordeelde ze verkeerd.

Jullie zijn het mooiste wat ik ooit deed en ooit zal doen. Al doen jullie het eigenlijk allemaal alleen, mama wil jullie helpen. Het zal niet altijd even makkelijk zijn. En niet iedereen zal altijd zo rechtvaardig met jullie zijn. Mama wil dat jullie de goede dingen zien in de wereld en vooral dat jullie goed zijn voor anderen.

Soms denkt mama dat ze even moet ingrijpen als het verkeerd gaat. Om jullie het verschil te leren tussen goed en fout.

Het doet mama vaak heel erg pijn als ik jullie verdriet doe. Omdat mama boos moest zijn of als mama boos was.

Ook al is het niet altijd allemaal perfect wat ik doe, ik doe alles voor jullie. En al voelt het zo niet, mama doet alles om jullie gelukkig te kunnen maken.

Mooie momenten samen

Denk vooral altijd aan de mooie momenten die we samen hebben. Die zijn er gelukkig heel veel meer dan de mindere. Omdat jullie snel leren, omdat ik het gevoel heb dat jullie wel begrijpen waar het over gaat. Mijn mooie, slimme en flinke meisjes.

Mama is ongelooflijk trots op jullie, jullie hebben er geen idee van. Jullie zijn heel dappere meisjes en ik weet heel zeker dat jullie nog veel andere mensen de zon in hun ogen gaan laten schijnen.

Weet dat mama altijd van jullie zal houden. Tot de maan, de sterretjes, veel verder en terug. Voor altijd en altijd en altijd...

Liefs, jullie mama

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes