7014fi.jpg

Op skireis met kinderen: verwachtingen versus realiteit

8/10/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

Iedereen die al eens op reis is geweest met kinderen weet dat die reizen er toch een tikkeltje anders uitzien dan de reizen uit het pre-kindjes-tijdperk. En dat de verwachtingen niet altijd 100% overeen komen met de realiteit. (Understatement.) Een kleine greep uit de verschillen:

1. Bagage

Verwachtingen
Snel wat kleren in een reiskoffer gooien et voila: we zijn er helemaal klaar voor. Jihaaaa, de fun kan beginnen, let’s go!

Realiteit
Een volksverhuizing is er niets tegen. Voor elke dag een outfit, en dan nog wat reservekleertjes erbij. Speelgoed. Buggy. Eten. Drinken. Het lijstje lijkt eindeloos door te gaan. Hoe moet dat in godsnaam allemaal mee?!
Een paar uur later, na veel gezweet, gekreun en in de haren krabben zijn jullie er klaar voor. Denk je. Al ben je wellicht toch nog wel iets vergeten, maar wat precies? Oh juist, de knuffelbeer en fopspeen nog! Op het nippertje een drama vermeden, oef …  

2. On the road

Verwachtingen
Lekker muziekje opzetten en cruisen maar. Let’s hit the road, Jack!

Realiteit
Geruzie op de achterbank. ‘Ik moet pipi doen!’ ‘Ik heb hongeeeeeer’. ‘Zijn we er bijna?!’ En dat allemaal in het eerste uur. Ja, die rit lijkt plots dubbel zolang te duren …

3. Op de skipiste

Verwachtingen
Moeiteloos glij je van de ene na de andere piste af. Je probeert ze allemaal uit. Zalig, om je zo te kunnen uitleven. En tussendoor geniet je van het prachtige uitzicht over de bergen, van de zon op je snoet en van de heerlijke stilte. Want geef toe, nergens kan je zo genieten van allesoverheersende stilte als in de bergen, als alle geluiden gedempt worden door de sneeuw.

Realiteit
Allesoverheersende stilte? Allesoverheersend gezeur zul je bedoelen. De kids durven al eens te klagen dat ze koude voeten hebben. Of dat hun handjes nat zijn. Of dat ze moe zijn. En in de plaats van die zwarte piste uit te testen, begeleid je je kind op de babypiste. Toegegeven, daarna sta je wel te glimmen van trots met een gigantische glimlach op je gezicht – wat een talent heeft dat kind van jou toch!

4. Après-ski

Verwachtingen
Na de inspanning op de bergflanken volgt natuurlijk de ontspanning. Een lekker glas (oké, een paar lekkere glazen) drinken hoort er na het skiën helemaal bij. En na een gezellige avond kruip je heerlijk onder de wol, want van al dat sporten ben je doodop.

Realiteit
De kinderen zijn moe en gaan vroeg slapen. De après-ski vindt dus plaats op jullie kamer, terwijl jullie in het donker naast een nachtlampje moeten fluisteren om die lieve kindertjes niet wakker te maken. Ach ja, dat betekent dan wel weer dat jullie vroeg onder de wol kunnen.

5. Uitslapen

Verwachtingen
Gezond moe zijn van het skiën resulteert in een zalige nachtrust. En dus slaap je lekker uit – of toch net zo lang tot de skiliften opengaan en er een nieuwe dag vol ski-fun van start kan gaan.

Realiteit
Kleine kinderen en uitslapen … Dat is in de bergen net hetzelfde als thuis. De ochtendstond heeft goud in de mond, zullen we dan maar denken. Al een geluk dat jullie vroeg onder de wol kropen ;-).

6. Batterijtjes opladen

Verwachtingen
Na een vakantie vol sport en beweging op een prachtige plek kom je helemaal zen terug thuis. De batterijtjes zijn opgeladen,  je bent helemaal ontspannen en klaar om er weer in te vliegen.

Realiteit
Ontspannen? Wel ja, een beetje, hier en daar tussendoor. Maar om eerlijk te zijn zou je eigenlijk wel een vakantie kunnen gebruiken om te bekomen van deze vakantie. Want het was toch ook wel intensief, om heel eerlijk te zijn.

7. Genieten

Verwachtingen
Samen met de kinderen kijk je uit over de mooiste bergtoppen. Je geniet van de zon op je gezicht. En je glimt van trots wanneer zij hun eerste stapjes in de wereld van het skiën zetten. Wat heerlijk toch, samen gaan skiën!

Realiteit
Exact zoals hierboven beschreven. Want reizen met kinderen mag dan vermoeiend en intensief zijn, dat is het allemaal meer dan waard als je die blije gezichtjes ziet!

Oekkie-vakanties

Oké, toegegeven, sommige scenario’s hierboven zijn misschien een beetje uitvergroot, maar ze bevatten wel een grond van waarheid. Gelukkig kan het ook anders!

Ken je de Oekkie-vakanties van Intersoc? Als je kinderen nog niet schoolplichtig zijn, kan je buiten de schoolvakanties op skireis gaan. Kinderen tot en met 6 jaar verblijven dan gratis, en zelf betaal je ook een pak minder. Bovendien is het dan minder druk: meer ruimte op de skipistes en geen wachtrijen aan de liften.

Die Oekkie-vakanties bieden tal van voordelen. Terwijl jij op de latten staat, zorgen monitoren voor je kinderen: ofwel kunnen zij terecht in de kinderclub ofwel volgen ze (vanaf drie jaar) skilessen met Nederlandstalige ski-monitoren. Ook ’s avonds is er animatie voorzien, zodat je rustig kan genieten van je maaltijd. En na een dag vol gezonde berglucht kan je 's avonds ontspannen terwijl je kinderen slapen als een roosje: monitoren luisteren aan elke kamerdeur waar een schoentje voor staat en verwittigen mama of papa als dat nodig is.

Bovendien hebben de hotels heel wat baby- en kindermateriaal ter beschikking. Denk maar aan verzorgingskussens, kinderbedjes, babybadjes, kinderstoelen ... Dat hoef je dus allemaal niet mee te sleuren. En een buggy of draagzak kan je heel goedkoop huren. Zo zit die auto toch al iets minder overvol.

En mooi meegenomen: er is altijd een dokter aanwezig in de hotels. Handig! 

Ontspannen op skireis mét kinderen? Check, dat kan dus! 

Onbezorgd boeken

In deze coronatijden heerst er natuurlijk wat onzekerheid. Maar geen zorgen: bij Intersoc kan je tot 45 dagen voor vertrek je reis annuleren voor slechts 30 euro per persoon. 

En uiteraard worden alle hygiënemaatregelen er strikt opgevolgd. 

Meer info over de Oekkie-vakanties vind je hier.

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Intersoc. Meer info over ons advertentiebeleid vind je hier.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes