6639fi.jpg

Opvoeden in coronatijden: laad je batterijen op!

1/04/2020

Nu we enorm in onze bewegingsvrijheid beperkt zijn en alle dagen er zowat hetzelfde uitzien, moeten we extra werk maken van een weekend-gevoel en proberen de batterijen op te laden om er vanaf maandag opnieuw tegenaan te gaan.

Waar is je lader?

Wat geeft jou en je gezin gewoonlijk energie? Sommigen halen hun 'power' uit een stevige inspanning, anderen moet net lekker ontspannen om zich opnieuw opgeladen te kunnen voelen. Ga samen zitten en bespreek wat elk van jullie hiervoor in 'gezonde' tijden nodig heeft. Is het lekker sporten? Verkiest iedereen om binnen te blijven en bijvoorbeeld creatief bezig te zijn? Of zijn er gezinsleden die liefst van al lekker buiten vertoeven, en dan bij voorkeur in gezelschap van zoveel mogelijk vrienden? Of ga jij voor horizontaal: lekker crashen in de zetel met een verslavende serie?

Zoek een laadpaal

Laat ons nu de 'vertaling' maken naar coronatijden en even lekker out-of-the-box denken. Hieronder een leuk lijstje van uitzonderlijke, grappige en bijzondere energieboosters:

  •  Organiseer een online aperitief of high tea: ieder voor het scherm met een glaasje of een taartje. en als het weer mee zit, kan je dat lekker buiten op je terras doen.
  • Samen taartjes bakken of hapjes maken zijn hierbij nog een leuke activiteit waarin de creatievelingen onder jullie niet alleen hun inspiratie kwijt kunnen maar ook hun behoefte aan sociaal contact.
  • De overschot van je baksels kan je misschien op de stoep leveren van je oudere buren, even aanbellen en vanop een afstand en met een duim mekaar groeten.
  • Wist je dat je bij het kubben perfect de 1,5 meter regel kan respecteren?
  • En als we dan toch nog enkele weken aan ons huis gekluisterd zijn, dan kan een herinrichting of make-over van je kamer ook voor een nieuwe energetische vibe zorgen.
  • Oude foto-albums bekijken of net nieuwe maken van die duizenden foto's op je mobieltje en zo letterlijk ruimte maken voor nieuwe herinneringen

 

Meer lezen? Op Mamagement en op de Facebook-pagina vind je meer tips.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes