4687fi.jpg

Papa’s creëren app die jonge ouders helpt bij organisatiepuzzel

9/05/2017
Mamabaas
Door Mamabaas

Tim en Simon, twee schoonbroers uit Limburg, ontwikkelden een app waarmee ouders gemakkelijk een playdate kunnen organiseren voor hun kinderen. Je kan er ook alle activiteiten van sportclubs of verenigingen in terugvinden, en daarnaast kan je de app ook gebruiken om leuke gezinsvriendelijke activiteiten in de buurt te zoeken.  Handig!

De papa’s merkten dat er de laatste jaren veel veranderd is op sociaal vlak. Waar ze zelf nog door de buurt of wijk fietsten om met andere kinderen uit de buurt te spelen, te voetballen en kampen te bouwen, zagen ze dat de realiteit vandaag anders is.  Bovendien zijn er steeds minder momenten voor een babbeltje met andere ouders: zowel aan de schoolpoort als aan de sportclub is het een komen en gaan van gehaaste ouders die snel weer moeten vertrekken wegens drukke agenda’s. Om maar te zeggen dat het vandaag niet evident is om spontane speelnamiddagen te organiseren.

Kalender

En dus kwamen ze met de app PlayDay op de proppen, een digitaal platform om makkelijk in contact te staan met andere ouders en playdates vast te leggen. Terwijl ze de app ontwikkelden, merkten ze dat de soep aan communicatiekanalen die verschillende clubs en verenigingen gebruiken soms tot miscommunicatie leiden, waardoor ze een extra tool ontwikkelden voor jeugdwerking: PlayDay.Club. In deze digitale agenda verschijnen automatisch alle activiteiten van clubs en verenigingen waarbij de kinderen zijn aangesloten, zodat je perfect op de hoogte bent van alles wat er gaande is.

Uitstapjes

De logische volgende stap was PlayDay.City, waar je gezinsvriendelijke activiteiten uit de buurt kan terugvinden. Steden en gemeentes kunnen zelf relevante activiteiten toevoegen aan de app, die bovendien ook UitMetVlieg integreert. Zo weet je meteen waarheen als je erop uit wil, en laat dat nu eens het perfecte antwoord zijn op een klassieke vraag die elk weekend terugkeert: “Wat gaan we doen vandaag?”  

De app is de ideale tool voor gezinnen met jonge kinderen. Want laat ons eerlijk zijn, de organisatie durft al eens in de soep te draaien, en dan is één kanaal voor die verschillende toepassingen gewoon superhandig, toch?

Meer info