4980fi.jpg

Papa’s om te volgen op Instagram: father_of_daughters

26/10/2017
Mamabaas
Door Mamabaas

Het is altijd leuk om nieuwe mama’s of papa’s op Instagram te ontdekken die de moeite zijn om te volgen. Zeker als ze op geniaal grappige wijze een eerlijk beeld schetsen van hoe het eraan toe gaat in het échte leven. Geef toe, het doet altijd deugd om te weten dat je er niet alleen voor staat. We’re all in this together! Of je nu bijna een miljoen volgers hebt op Instagram of niet, die kleine schatjes houden daar helemaal geen rekening mee. En het is best verfrissend om te zien dat andere mama’s en papa’s met dezelfde hindernissen worden geconfronteerd, zelfs al zijn ze bekend. Eerlijkheid rules!

Zo’n papa die heerlijk eerlijk is, dat is father_of_daughters. Simon heeft vier dochters en is dus zwaar in de minderheid thuis. Ook zijn vrouw, mother_of_daughters, is instafamous zoals dat dan heet. Dat het soms heftig is, als papa van vier kinderen, dat lijkt ons logisch. Zeker als je weet dat de twee jongste een tweeling zijn. Respect!

father_of_daughters

father_of_daughters

Peuterpuber

Zo deelt hij foto’s van één van zijn jongste dochters, Ottie, die behoorlijk wat drama kan verkopen. “Laat je niet misleiden. Dit kind heeft geen pijn, er zijn geen tranen, ze is niet net gedumpt door een driejarige knapperd. Nee hoor, ze is gewoon aan het acteren. Ze is het nieuwste officieuze nieuwsanker van het Fake Nieuws Agentschap. Het meest frustrerende? Haar gedrag kan uitgelokt worden door absoluut alles. Ik hoef zelfs niets te doen en het is al prijs. Dan probeert ze er tranen uit te persen en produceert ze hoge tonen, als ware ze een vos. Ze zal er geen Oscar mee winnen, maar hé, ze heeft nog jaren om te oefenen. Tegen dan heeft ze mij al zodanig gemanipuleerd dat ze mij als ring rond haar vinger kan dragen, met het woord ‘sukkel’ erin gegraveerd. Maar als ik nu de casting director zou zijn, dan zou ze geen telefoontje terugkrijgen!”

Grappig detail, zijn vrouw reageerde prompt op deze post om manlief erop te wijzen dat het niet Ottie was op de foto, maar zijn andere dochter Delilah. Oepsie!

father_of_daughters

Niets-dag

Of hij vertelt over een luilekker dagje in de zetel. “Meestal zijn onze weekenddagen volgepropt met kinderactiviteiten, van ’s morgens vroeg totdat we ’s avonds in een coma vallen. Maar vandaag is zo’n dag waarop we de totale som van nul keer niets hebben gedaan, ook wel bekend als een ‘niets-dag’. We hebben geen enkele bijdrage geleverd aan de vooruitgang van het menselijke ras. In de plaats daarvan hebben we eigenlijk alleen maar een deel van de zuurstofvoorraad van de wereld opgebruikt, en hebben we absoluut niets gedaan in ruil daarvoor. Ik denk dat we zelfs niet buiten zijn geweest. Iedereen heeft zo’n huisdag nodig af en toe, en iedereen verdient dat ook. We zullen er geen awards of medailles mee winnen, maar we hebben wel keihard gewerkt om een diepe afdruk in de sofa te creëren, en ik ben in elk geval uitermate trots op wat we bereikt hebben. Dat is nu wat ik teamwork noem.”

father_of_daughters

Luierzalf-fiasco

Ook bij Simon kan het trouwens al eens fout lopen. Zo merkte hij dat dochterlief haar gezicht vol dermocrem had gesmeerd, en schreef hij er dit hilarische stukje over: “Ik was er natuurlijk niet bij, maar na vanmorgen ben ik er vrij zeker van dat de vergaderingen over het productontwerp bij dermocrem er exact as volgt uitzagen: ‘Ok mannen, ik denk dat we het er allemaal over eens zijn, we kunnen behoorlijk trots zijn aangezien we hier een product hebben dat alle ouders zullen gebruiken om de cherubijnenpoepjes van hun kinderen te beschermen. Maar we willen hun leven niet te gemakkelijk maken natuurlijk, want we weten allemaal dat ze veel te veel tijd hebben. Laat ons dus even brainstormen over ideeën zodat we meer gedoe kunnen creëren dan nodig. Doug, heb jij ideeën?’
‘Ja John, waarom plakken we er geen rood label op, zodat kinderen erdoor aangetrokken worden?’
‘Super! Ik hou van de manier waarop je denkt. Iemand anders?’
‘Ja, laten we zorgen dat het deksel vlotjes kan opengemaakt worden door peuters.’
‘Fantastisch. Maar we hebben nog meer nodig. Anne, wat denk jij?’
‘Ok, wat als we de opening net groot genoeg maken zodat kinderen er hun hele hand in kunnen steken?’
‘Geniaal! We zijn aardig op dreef nu, nog iemand?’
‘We zouden ervoor moeten zorgen dat het absoluut onmogelijk is om het te verwijderen van kleren, tapijten en stoffen in het algemeen.’
‘Bob, je hebt net de hoofdprijs gewonnen. Neem maar een dagje vrij en ga ontspannen in de sauna!’

 

Benieuwd naar meer? Je vindt alles terug op Instagram.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes