4165fi.jpg

Papa met kanker in tranen voor geboorte van zoon

5/10/2016

Een papa die in de bevallingskamer is, we kijken er niet van op. Het wordt zelfs verwacht. Maar voor Cagney en Jessica was het heel bijzonder dat Cagney er toch bij kon zijn, want de amper 26-jarige jongeman heeft een agressieve vorm van hersenkanker.

Amper drie weken voor de uitgerekende datum werd de hersentumor vastgesteld: meteen stadium 4. De behandeling werd onmiddellijk gestart en die is niet mals: naast bestraling en chemo, onderging Cagney ook al een biopsie en craniotomie, waarbij een deel van de schedel werd verwijderd om de druk op de hersenen te verminderen.

cagney and jessica

Alle liefde van de wereld

Op het moment de bevalling begon, was Cagney nog aan het herstellen van een hersenoperatie. Toch deden de verpleegkundigen alles zodat de papa toch bij de geboorte van het kind zou zijn: ze brachten hem naar de bevallingsruimte zodra de actieve fase van de bevalling begon, zodat hij de bevalling kon bijwonen. Bij het horen van de eerste kreetjes was de papa danig van zijn melk: meer dan ‘oh my god’ kwam er niet uit.

De bedden werden gedraaid zodat Jessica en Cagney elkaars hand konden vasthouden en Cagney zijn pasgeboren zoon Levon beter kon zien. Met wat hulp kon hij ook de navelstreng doorknippen en uiteindelijk het handje van zoonlief vasthouden. Het gezin kon zo toch, in de mate van het mogelijke, dat kleine coconnetje vormen dat ontstaat na de geboorte van een baby. “We hebben alle liefde van de wereld rond ons op dit moment.”

cagney and jessica

Verpleegkundigen

Dat was niet alles: de verpleegkundigen namen ook contact op met een organisatie die herinneringen maakt voor ouders van overleden kinderen. Ze wilden dat Jessica en Cagney en hun familie altijd een herinnering zouden hebben aan de bevalling. Hoewel de opdracht anders is dan de organisatie normaal gezien doet, hebben ze het toch aanvaard. De fotografe die zich kandidaat stelde, wilde ook een geboortereportage maken, aangezien dat haar specialiteit was. En zo gebeurde… bekijk de video onderaan dit artikel voor de volledige reportage. (tip: hou een zakdoek bij de hand)

Cagney moet momenteel nog vijf weken behandeling doorstaan. De familie en vrienden hopen met heel hun hart dat hij de behandeling overleeft… en wij hopen met hen mee.