7227fi.jpg

Peuter verjaardagsfeestje in coronatijden

11/02/2021

Binnenkort is het zover, dan vieren we onze dochter haar tweede verjaardag. En net zoals vorig jaar geniet ik ook nu van een throwback naar het einde van de zwangerschap, de bevalling en de dagen erna. Helaas, een feestje met de naaste familie zit er, omwille van de huidige coronamaatregelen, niet in. Maar dat laten we niet aan ons hart komen. We maken er sowieso een feestweekend van, een peuter verjaardagsfeestje in coronatijden, een feestje in eigen bubbel.

Veel heb je niet nodig om er een geslaagd verjaardagsfeestje van te maken: een speelkameraadje, muziek, eten en drinken. We nodigden het knuffelcontact van onze dochter uit, namelijk de grote nicht. Ze schelen anderhalf jaar, en komen heel goed met elkaar overeen. Dat belooft voor in hun puberteit.

Themafeestje

Geen verjaardagsfeestje zonder thema. En dit jaar stond alles in het teken van, jawel, Bumba. Wie kent deze grappige clown en zijn vriendjes nu niet? Onze dochter is er gek op; ‘Bumba’ was één van de eerste woordjes die ze kon zeggen – zelfs voor ‘mama’.

Er zijn heel wat thema’s om een kinderfeestje in te kleden. Denk maar aan een jungle en safari thema, een living vol voetbalversiering of een superhelden party voor de stoere peuter. Ook een prinsessenfeest, eentje met Minnie Mouse of Peppa Pig in de hoofdrol is mogelijk. Kies een thema dat past bij jouw kind, want tot slot is het zijn of haar feestje.

Bij een verjaardagsfeestje horen uiteraard ballonnen, slingers en vlaggenlijnen. We versierden de hele living vol met ballonnen. Want less is more.

Ook de tafel voor de mini’s staken we in een feestelijk tintje met aangepaste borden, bekers, servetten, leuke rietjes, en zelfs het feesthoedje mocht niet ontbreken. Met slechts enkele feestartikelen bouw je een leuk themafeest uit.

Bij een verjaardag hoort ook een kroon. De onthaalmoeder van onze dochter maakte een fantastisch exemplaar en, zonder dit op voorhand te weten, in het thema van Bumba.

kroon

Smullen maar

Geen feestje zonder eten en drank. Zelf hielden we het simpel. Voor de kleintjes maakte ik vanille cupcakes en mijn partner bakte verse pannenkoeken. Met verse melk van bij de boer. Lekkerder kan toch niet? Ik bakte nog een grote taart om uit te delen aan de familie.

Entertainment

Een verjaardagsfeestje zonder cadeautje? Dat kan niet. En de cadeautjes openen, is toch wel één van de leukste momenten op een feestje. Zowel het opendoen als de verrassing van wat er nu onder het cadeaupapier zit, zorgt voor het nodige enthousiasme.

Op dit verjaardagsfeestje werd er veel gedanst. We zorgden voor een herkenbare playlist vol met leuke kinderliedjes. De kleintjes verkleden zich ook in het passende Bumba-thema, wat het nog leuker maakte.

Tussendoor werd er volop gespeeld en we waagden ons aan enkele korte gezelschapsspelletjes.

Om toch niet de hele tijd binnen te zitten, haalden we buiten een frisse neus en bezochten we de boerderij van de buren. Onze dochter maakte haar nichtje wegwijs tussen het stro en de koeien.

Tips

Een verjaardagsfeestje organiseren in corona tijden, het is niet simpel. Zeker niet als je kind het liefst van al enkele vriendjes uit de klas zou willen uitnodigen. Maar laat dat geen reden zijn om het feestje uit te stellen of zelfs af te gelasten.

Bij deze enkele tips om er toch een leuk en geslaagd feestje van te maken:

  1. Start met een goede voorbereiding: in welk thema wil je het verjaardagsfeestje inkleden? Kijk zeker eens op voorhand welke spullen je nog in huis hebt en wat je nog zou willen aankopen.
  2. Wist je dat je al heel wat zaken op voorhand kan doen: de kamers versieren, ballonnen opblazen, het kroontje maken. Ga je zelf lekkernijen bakken? Dat kan je zo’n twee dagen op voorhand doen, op voorwaarde dat je alles goed en correct bewaart.
  3. Variatie: om de blijvende aandacht van de kleintjes vast te houden, zorg je voor een variatie aan activiteiten. Zingen, dansen, tekenen en kleuren, buiten spelen, een rustig eet- en drinkmoment voorzien, een gezelschapsspelletje spelen… Er valt veel te beleven.
  4. Je hoeft niet alles tot in de puntjes voor te bereiden. Laat de kinderen hun gang gaan en alles ontdekken. Relax en geniet er ook van.
  5. Vergeet geen foto’s en filmpjes te maken en te delen met vrienden en familie. Ook al kunnen ze er niet bij zijn, van op afstand kunnen ze meegenieten.
  6. Voorzie een kleine attentie om mee te geven met de gasten, eventueel in leuk, aangepast uitdeelzakje.

 

Deze blog verscheen eerder op Evacreatief.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes