3507fi.jpg

Prachtige blog over een miskraam: deel je verdriet

9/03/2016
Mamabaas
Door Mamabaas

Maartje Smits was een maand geleden zwanger. Vandaag niet meer. Op de blog Hard/Hoofd deelde ze haar verhaal en verwoordde ze prachtig hoe het voelde. Hoe ze van euforie naar licht ongeloof ging en uiteindelijk eindigde met een gevoel van leegheid... Zo begint ze haar blog. "Een maand geleden was ik zwanger. Het was een fantastisch geheim. Niemand kon het ...

Maartje Smits was een maand geleden zwanger. Vandaag niet meer. Op de blog Hard/Hoofd deelde ze haar verhaal en verwoordde ze prachtig hoe het voelde. Hoe ze van euforie naar licht ongeloof ging en uiteindelijk eindigde met een gevoel van leegheid...

Zo begint ze haar blog:

"Een maand geleden was ik zwanger. Het was een fantastisch geheim. Niemand kon het aan me zien, maar vanbinnen voelde ik alles veranderen. Mijn borsten leken elke dag groter. Ik kon ineens heel goed ruiken, en had ongelooflijk veel zin in karnemelk. Vaak wordt gezegd dat je de eerste drie maanden beter nog niemand kunt vertellen dat je zwanger bent, omdat de kans zo groot is dat het in die periode misgaat. Mijn vriend had daar geen last van. De eerste dag vertelde hij het via Facebook-chat aan zijn beste vriend en later die middag deelde hij het grote nieuws met de groenteman en de opticien.

Zelf hield ik vast aan het advies dat een goede vriendin mij had gegeven: vertel het alleen aan de mensen die je ook zou willen spreken als het misgaat. Eén op de zeven zwangerschappen eindigt in een misgeboorte, meer dan een kwart van alle vrouwen maakt het een keer mee. Toch hield ik geen moment rekening met het feit dat ik daar ook bij kon horen." (bron: Harthoofd.com)

Voor wie het ook meemaakte: lees zeker eens de volledige blog. En, raadt Maartje aan, deel je verdriet. "Daarom heb ik dit artikel geschreven, omdat je moet weten dat we er zijn en dat je dit verdriet nooit alleen hoeft te dragen." 

Lees de volledige blog hier op Harthoofd.com.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes