Annelies Verlinden minister Binnenlandse Zaken en Jani

Minister Annelies Verlinden openhartig: “Koos er niet voor om geen kinderen te hebben, dat is een groot verdriet”

17/03/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

In het tv-programma ‘Viva la feta’ laat minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden ons even meekijken in haar (persoonlijke) leven. Ze praat over haar drukke job en carrière, waarvoor ze bepaalde zaken aan de kant moet schuiven. En ze is heel open over een onvervulde kinderwens.

In ‘Viva La Feta’ ontvangen Jani en Otto-Jan twee dagen lang minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (44).

Naast genieten van de zon en vakantie en België in goede banen leiden, was er ook ruimte voor openhartige en persoonlijke conversaties. Zo praatten Jani en de minister onder meer over kinderen. “Het is niet omdat je geen kinderen hebt, dat je leven niet volledig kan zijn. Je zoekt je vreugde in andere dingen dan. Liefde komt voor in heel veel verschillende verschijningsvormen en dat kan je ook op een andere manier uiten.”

Neefjes helpen omgaan met verdriet

Als Jani vraagt of ze ervoor gekozen heeft om geen kinderen te hebben, toont de minister zich openhartig en kwetsbaar. “Neen, ik heb daar niet voor gekozen … Dat is geen keuze. Maar dat is hoe het leven loopt.”

“Toen ik jong was dacht ik altijd dat ik veel kinderen ging krijgen, en dat is nu anders gelopen. En dat is wel een groot verdriet, maar ik probeer mijn zegeningen te tellen en dat op een andere manier in te vullen. Ik heb zeven neefjes die ik heel graag zie. Dat is voor mij een manier om daarmee om te gaan.”

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes