5546fi.jpg

Haha! Zalige cartoon over het verschil tussen man en vrouw tijdens de zwangerschap

16/09/2021

Een zwangerschap, da’s niet altijd rozengeur en maneschijn. Zeker niet als het een tweede zwangerschap op korte tijd is, zo ondervindt lezeres Celine. Bekkeninstabiliteit, gescheurde buikspieren, vaak ziek zijn, en een peutertje van 1 jaar dat nog niet van plan is snel te stappen: dat zorgt voor een mama die niet echt heel hard geniet van de zwangerschap…

’s Avonds thuiskomen met een kleintje van 10kg en een zware verzorgingstas in de armen, de was en de plas, waggelen en zeulen op de trap, stampen incasseren van de ongeboren baby… Je kent het wel. Dat is de niet altijd rooskleurige realiteit van een (toekomstige) mama. Gelukkig zijn 9 maanden zo voorbij (of dat zegt iedereen toch), en een beetje afzien hoort er soms gewoon bij om uiteindelijk een wonder op de wereld te zetten.

En dan heb je de papa. Die doet heus wel zijn best, helpt waar hij kan, is lief voor zijn vrouw en zijn dochter. Maar … die durft ook weleens te klagen. Over kleine pietluttigheden. En dat zorgt dan weleens voor een WTF-momentje bij de toekomstige mama.

Marie Verstaen maakte er een zalige cartoon van. Beetje herkenbaar? ;-)

cartoon 1
cartoon 2
cartoon 3
cartoon 4
cartoon 5
cartoon 6