5578fi.jpg

Marie

° 1994

Samenwonend

Terwijl het aantal geboortekaartjes en trouwuitnodigingen op haar prikbord steeds maar sneller aangroeit, probeert Marie de veranderde wereld van de twenty-somethings in haar schetsboek te vatten. Met meer potloden dan klantenkaarten in haar handtas reist ze heen en weer tussen babybezoeken, tupperware-avonden, bouwmateriaalgroothandels, een drukke job en het volgende huwelijksfeest. Via haar tekeningen geeft ze je een inkijk in huishouden-voor-beginners, het kindjes-ja-of-nee-debat met vriendinnen, de wondere wereld der verbouwingen en wat te antwoorden op de steeds vaker opduikende vraag “Wanneer gaan jullie trouwen/verhuizen/kindjes krijgen?”. Personages als het lief, de (zwangere) vriendinnen en huisgenoten van dienst zorgen steeds voor cartoons waarbij een “Hehe, dat is zo herkenbaar!” nooit veraf is.

Werkt als erfgoedconsulent (ondersteunt mensen en verenigingen die zich inzetten voor het bewaren en ontsluiten van erfgoed)

Mijn beste eigenschap: om de humor van alles in te zien. De meest banale situaties en uitspraken vormen in mijn hoofd al snel hilarische cartoons.

Mijn grootste fout: dat ik heel moeilijk nee kan zeggen. En absoluut geen ochtendmens ben, ook niet na een tas koffie.

Mijn meest voorkomende mentale toestand: chaotisch! Ik ben altijd met 10000 dingen tegelijk bezig maar slaag er wel altijd om het uiteindelijk af te werken.

Volmaakt geluk is voor mij: de zon zien op- of ondergaan, verzonken zijn in een goed boek aan een knetterend haardvuur, een dagje alleen in een museum mogen ronddwalen,…