4915fi.jpg

Serena Williams schrijft prachtige ode aan haar mama nu ze zelf mama is

26/09/2017
Mamabaas
Door Mamabaas

Serena Williams beviel op 1 september van haar eerste kindje, dochter Alexis Olympia Ohanian Jr. Ze deelde ondertussen al een paar foto’s van het schattige meisje op Instagram, en vorige week deed  ze dat met een hartverwarmende brief aan haar mama erbij. Daarin uit ze haar bewondering omdat ze altijd een rolmodel voor haar is geweest. Hartverwarmend mooi!

Serena Williams

Lieve mama,

Je bent één van de sterkste vrouwen die ik ken. Ik keek daarnet naar mijn dochter (OMG, ik heb een dochter?!) en ze heeft mijn armen en benen. Ze heeft exact dezelfde sterke, gespierde, krachtige, sensationele armen en hetzelfde lijf als ik. Ik weet niet hoe ik zou reageren als zij hetzelfde zou moeten doorstaan als wat ik heb meegemaakt sinds mijn vijftiende, en tot op de dag van vandaag.

Ze noemden mij een man

Ze noemen mij een man, omdat ik er zo sterk uitzie. Ze zeggen dat ik drugs gebruik (Nee, ik heb altijd veel te veel integriteit gehad om oneerlijk te handelen om in het voordeel te zijn). Ze zeggen dat ik niet thuishoor in vrouwensport – dat ik moet meespelen bij de mannen – omdat ik er sterker uitzie dan veel andere vrouwen. (Nee, ik werk gewoon hard, en ik ben geboren met dit badass lijf, en ik ben er fier op ook!).

Maar mama, ik weet niet hoe je erin bent geslaagd om niet op elke reporter te springen, op elke persoon, elke omroeper en eerlijk gezegd elke hater, die te onwetend was om de kracht van een zwarte vrouw te begrijpen.

Ik ben trots

Ik ben trots dat we erin zijn geslaagd om hen te tonen hoe sommige vrouwen eruitzien. We zijn niet allemaal hetzelfde. Vrouwen hebben rondingen, zijn sterk, gespierd, groot, klein, om er maar een paar te noemen, maar toch zijn we hetzelfde: we zijn vrouwen en we zijn trots!

Je hebt zoveel klasse, ik wou dat ik in je voetsporen kon volgen. Ik probeer het wel, en God is nog niet klaar met me. Ik heb nog een lange weg af te leggen, maar dankjewel.

Jij was het rolmodel dat ik nodig had

Bedankt om het rolmodel te zijn dat ik nodig had om alle moeilijkheden op mijn pad te ondergaan. Nu bekijk ik die moeilijkheden als uitdagingen, waar ik van geniet. Ik hoop dat ik mijn baby Alexis Olympia hetzelfde kan leren, en dat ik dezelfde kracht heb als jij had.  

Beloof me, mama, dat je me verder zal helpen. Ik ben niet zeker of ik al even zacht en sterk ben als jij. Ik hoop dat ik het ooit zal zijn. Ik hou zielsveel van je.

Je jongste van vijf,

Serena

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes