4479fi.jpg

Slim boodschappen doen (ideaal voor mamas met vermoeide kindjes)

24/01/2017

De vakantie is voorbij en we zitten alweer volop in de dagelijkse ratrace. En ik hoef je niet te vertellen dat de kinderen die race een extra…ahum…dimensie geven. Het laatste wat ik dan wil is om 18h ’s avonds de winkel binnenstappen om boodschappen te doen…

Boodschappen doen met vermoeide kids

Ik ben een planner. En tot voor kort zag mijn plan er zo uit: meestal stelde ik op vrijdag mijn ‘menu’ op voor de komende week. Op zaterdag lukte het niet altijd om naar de winkel te gaan, waardoor ik meestal tijdens de week om de twee dagen naar de supermarkt moest om mijn frigo bij te vullen. Enorm tijdrovend en ook nogal stresserend. Want – kuch – de kindjes moesten vaak mee … En het wilde wel eens gebeuren dat de kinderen te moe waren. Ofwel moesten ze toch plots dringend, meteen, nu pipi doen.

Ofwel jaagden ze mij zo op dat ik gegarandeerd de helft van mijn boodschappenlijstje vergat.

 

Maar ondertussen heb ik de oplossing gevonden :-). Aha! In twee woorden: Collect&Go. Wat een openbaring…

Waarom Collect&Go?

  1. Je kan lijstjes maken! Woehoe! Ik maak een lijstje aan voor de baby (pampers, doekjes …), wasgerief (wasmiddel, wasverzachter …), spullen voor in de badkamer (tandpasta, conditioner, toiletpapier…) en voor in keuken (vaatwastabletten, sponsjes…). Je kunt hier zo extreem in gaan als je wil! Deze lijstjes helpen mijn vooral met de boodschappen die ik niet iedere week nodig heb. Je steekt er initieel wel wat tijd in, maar eens ze bestaan, zijn ze superhandig! Hoe vaak kwam ik vroeger thuis en was ik nu weer vochtige doekjes vergeten?
  2. Je kan meteen de juiste hoeveelheden verse producten bestellen, op basis van je menu. Een enorme win-win: ik heb nu veel minder overschotjes die blijven hangen in de koelkast (en uiteindelijk in de vuilbak belanden) én het is dan ook nog eens kostenbesparend.
  3. De servicekost kan je vaak vermijden. Ik bekijk altijd goed de lopende promotieacties waar bij aankoop van product x of y, de kost wegvalt. Meestal zit er wel een product bij dat ik toch ging kopen.
  4. Je bepaalt zelf de dag en het tijdstip van afhaling. I-de-aal. Niet meer aanschuiven aan de kassa, geen impulsaankopen meer waardoor je weer net over je budget gaat …

 

We hebben allemaal al zo een druk leven. Als er zaken zijn die we makkelijker kunnen laten verlopen, dan doen we dat toch gewoon?

 

Ah ja, want dan hebben we meer tijd voor onze oogappels! :-)

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes