4337fi.jpg

Steun de leukste tekening(en) en help mee aan een betere wereld!

21/11/2016

Knutsel- en krijtjesmerk Crayola en SOS Kinderdorpen bundelen volop hun krachten om geld in te zamelen voor kinderen die geen veilige of warme thuis hebben. Via het crowdfundingplatform Crayolahelpt.be kun je een of meerdere tekeningen kiezen die je leuk vindt en een bedrag doneren naar keuze.

Tekenen voor warme thuis

Ik probeer elk jaar een paar goede doelen te steunen. Een mens kan maar zo weinig doen soms, maar ik probeer af en toe al aan mijn oudste dochter mee te geven dat er kindjes zijn die het minder goed hebben dan zij. Niet om haar een schuldgevoel aan te praten, uiteraard, maar omdat ik het belangrijk vind dat ze een beetje perspectief houdt als ze om een extra speelgoedje of iets anders vraagt in de winkel. En het werkt wel, moet ik zeggen… Niet dat ze daarom minder mort als ze eens iets niet krijgt, dat zou dan weer te mooi zijn ;-).

Bij de actie ‘Tekenen voor een Betere Wereld’ van Crayola heb ik mijn twee dochters echt kunnen betrekken en uitgelegd dat ze letterlijk tekenden voor een betere wereld. Dat ze met hun tekening echt kindjes konden helpen die het niet zo goed hadden, die niet zo’n warme thuis hebben. Het leverde twee erg schattige tekeningen op, zie mijn eerste blog. Vooral de jongste had een, euh, heel speciaal beeld van een thuis, maar kijk, als haar visie op een echte thuis een soort van gele tentconstructie is, dan is dat maar zo ;-).

Maar nu begint dus het echte werk: je kunt beginnen met ‘bieden’, of beter gezegd, geld schenken voor één of meerdere tekeningen naar keuze op crayolahelpt.be.

Het geld gaat integraal naar gezinnen over de hele wereld die het hard nodig hebben. Niet zoveel werk, maar je maakt er één of meerdere kinderen en gezinnen wel blij mee… O ja, je weet dus welke tekeningen van mijn kinderen zijn. Niet dat ik jullie onder druk wil zetten of zo, maar ik vind toch wel dat ze een centje waard zijn (haha, ik ben natuurlijk compléét onbevooroordeeld, eigen kind, geweldig kind en zo). Maar alle gekheid op een stokje: neem zeker eens een kijkje op het platform crayolahelpt.be tussen al die leuke tekeningen, keuze genoeg!

Bekijk onderaan de blog ook even het leuke filmpje waarin Kim Gevaert een basisschool bezoekt die meedoet aan de actie.

Over de campagne en de initiatiefnemers

·       Olympisch goud winnares Kim Gevaert is het gezicht van de campagne in België. Zij zal de komende tijd kinderen oproepen om te tekenen voor een betere wereld en te doneren voor het goede doel (zie het filmpje onderaan).

·       Crayola is wereldwijd verkrijgbaar in meer dan 80 landen en al meer dan 100 jaar een inspiratie voor creativiteit van kinderen (in 1903 rolde het eerste doosje waskrijtjes van de lopende band!). Sindsdien is Crayola alleen maar gegroeid en biedt het een breed assortiment aan van kleurartikelen, knutselsets en innovatief kleurspeelgoed. Crayola wil kinderen aanmoedigen om alles wat hen inspireert te uiten, talenten te ontplooien en vaardigheden te ontwikkelen wanneer zij ontdekken, verkennen, spelen en fantaseren. Meer info over Crayola vind je hier

·       SOS Kinderdorpen zet zich al meer dan 65 jaar in om kwetsbare kinderen een thuis en een toekomst te bezorgen. Zeg maar: een nieuwe start in het leven. Dat doen ze in 134 landen wereldwijd, ook in België. Hun slogan: ‘Zonder liefde kan een kind niet groeien’. Want een kind heeft niet alleen voedsel nodig om te groeien, ook, en vooral, heel veel liefde. Meer info over SOS Kinderdorpen vind je hier.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes