4597fi.jpg

Studie toont aan: het duurt een jaar voor je hersteld bent na geboorte

11/02/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

Er wordt vaak gesteld dat je gemiddeld zes weken na de bevalling voor een groot stuk hersteld bent, maar dat is een zware onderschatting. Een  studie van de Salford University toont aan dat het een volledig jaar kan duren vooraleer je je volledig terug de ouwe voelt. 

Fysiek en mentaal

Onderzoekster dr. Julie Wray interviewde vrouwen op verschillende momenten na de bevalling. Ze ontdekte dat de standaard zes weken (na zes weken mag je bijvoorbeeld terug officieel sporten en zo) een compleet verzinsel is.

Het gaat niet alleen om fysiek herstel, maar ook om mentaal. Velen voelen druk om na de geboorte zo snel mogelijk weer op hun plooi te zijn.

Voor iedereen verschillend

Wray ontdekte dat het herstel zou moeten starten in het ziekenhuis. Vroeger kregen de vrouwen in de materniteit nog de tijd om te leren voor hun baby te zorgen en kregen ze veel borstvoedingsadvies. Nu wordt het verblijf in een ziekenhuis steeds maar korter.

‘Het onderzoek toont aan dat realistischere en meer vrouwvriendelijkere diensten nodig zijn na de geboorte. Vrouwen hebben veel meer dan zes weken nodig om te herstellen en zouden langer dan zes tot acht weken na de geboorte moeten worden ondersteund.’

Het herstel na de geboorte is voor iedereen verschillend, maar algemeen wordt nu aangenomen dat het toch een jaar duurt vooraleer je geest en lichaam hersteld zijn.

Wie hulp zoekt bij ons: via de site van www.vroedvrouwen.be kun je advies en hulp inroepen op maat.

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes