5050fi.jpg

Algoritme helpt je om de perfecte naam voor je kindje te kiezen

21/04/2020
Mamabaas
Door Mamabaas

Een naam kiezen voor je kindje, dat is geen gemakkelijke beslissing. Voor veel mensen is het een waar huzarenstukje: niet alleen moet je voor jezelf uitmaken wat je nu de allermooiste naam vindt, je moet ook nog eens overeenkomen met je partner. Bovendien is de druk groot, want je kind moet de rest van zijn dagen met die naam rondlopen. Stress!  Om je wat te helpen in de moeilijke zoektocht naar dé perfecte naam, is er onze namentool die gebruikt maakt van een algoritme.  

Algoritme maakt de keuze makkelijker

Het principe van onze namentool is simpel: je krijgt twintig keer vier namen voorgeschoteld. Uit die vier namen kies je telkens de naam die jou het meeste aanspreekt, en daarna worden jouw keuzes geanalyseerd. Op basis van die informatie worden er vervolgens 30 namen gesuggereerd.

Eigenschappen van babynamen in combinatie met jouw voorkeuren

Om tot die 30 namen te komen waarvan de kans het grootste is dat jij ze leuk vindt, worden er twee zaken gecombineerd: de eigenschappen van babynamen, en de informatie die jij meegeeft in jouw keuzes. Die eigenschappen zijn bijvoorbeeld het aantal letters, de oorsprong van een naam, de populariteit ervan, … Ook jouw keuzes vertellen veel: iemand die op Cas klikt, klinkt waarschijnlijk ook op Bas of Miel. En iemand die op Antoine klikt, zal eerder op Guillaume of Sébastien klikken.

Alhoewel ik zelf niet meer op zoek ben naar een babynaam, testte ik het systeem daarnet even uit. De eerste naam die ik als suggestie kreeg voorgeschoteld, was meteen de naam van mijn zoontje. Een beetje freaky, maar zo te zien werkt het systeem dus wel. In elk geval het proberen waard, wie weet stoot je zo op een naam waar je nog niet eerder aan had gedacht!

PROBEER DE NAMENTOOL ZELF

Psssttt, jouw startbedrag al aangevraagd bij Parentia (sponsor van onze namentool)? Jawel je hoort het goed - je hoeft niet te wachten tot je kleine spruit er is om het startbedrag ter waarde van liefst  1.214,49 euro aan te vragen. Doe de aanvraag al tijdens je zwangerschap, dan kan je je startbedrag al ontvangen vanaf twee maanden voor je uitgerekende bevallingsdatum. Je startbedrag aanvragen is een eitje: het is in geen tijd gepiept via een online tool.

Disclaimer Parentia

 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes