Het was weer een hels gevecht met de tijd (en vermoeide kleuters/tieners), maar je bent uiteindelijk thuis geraakt. Alleen … de zin om nog een uur boven je kookpotten te hangen is ver te zoeken. Geen nood, Oma Baas kent een heerlijk, gezond en vooral snel receptje voor een geslaagd gezinsdiner.
Het was weer een hels gevecht met de tijd (en vermoeide kleuters/tieners), maar je bent uiteindelijk thuis geraakt. Alleen … de zin om nog een uur boven je kookpotten te hangen is ver te zoeken. Geen nood, Oma Baas kent een heerlijk, gezond en vooral snel receptje voor een geslaagd gezinsdiner.
Tagliatelle met rivierkreeftjes/scampi en prei
Bereidingsduur: ongeveer 15 minuten (als je gelijktijdig de kreeftjes en de prei stooft en de deegwaren kookt).
Wat je nodig hebt
100 g/persoon tagliatelle
½ prei/persoon
100-120 g/persoon rivierkreeftjes of scampi
50 cc/persoon lightroom
ketchup
een beetje peterselie
curry, zout en peper
Zo maak je het
Breng water aan de kook voor de pasta. Kook de tagliatelle.
Stoof de rivierkreeftjes of scampi zachtjes gedurende een paar minuten in lightmargarine.
Voeg de preireepjes toe en stoof tot ze beetgaar zijn (dus nog een beetje knapperig).
Kruid met zout en peper.
Voeg room toe (Alpro light of halfvolle room).
Voeg de curry toe: 1 soeplepel, afhankelijk van hoe pikant je het graag hebt (proeven is de boodschap).
Voeg de ketchup toe: 4 soeplepels.
Bestrooi met peterselie.
Goed om weten
Je kunt dit receptje ook gebruiken als hapje of voorgerecht wanneer je vrienden of familie op bezoek hebt. Veel werk is er niet aan en je kunt het gemakkelijk op voorhand klaarmaken (dan kun je gezellig bij je gasten blijven zitten tijdens het aperitief).
Hapje: voorzie een 3 à 4-tal kreeftjes/scampi per persoon
Voorgerecht: reken op een 10-tal kreeftjes per persoon
Extra tip: go nuts on the sauce! Van een heerlijk sausje kun je nooit genoeg hebben.