Succesgerecht op tafel in een kwartiertje

Het was weer een hels gevecht met de tijd (en vermoeide kleuters/tieners), maar je bent uiteindelijk thuis geraakt. Alleen … de zin om nog een uur boven je kookpotten te hangen is ver te zoeken. Geen nood, Oma Baas kent een heerlijk, gezond en vooral snel receptje voor een geslaagd gezinsdiner. 

Het was weer een hels gevecht met de tijd (en vermoeide kleuters/tieners), maar je bent uiteindelijk thuis geraakt. Alleen … de zin om nog een uur boven je kookpotten te hangen is ver te zoeken. Geen nood, Oma Baas kent een heerlijk, gezond en vooral snel receptje voor een geslaagd gezinsdiner. 

Tagliatelle met rivierkreeftjes/scampi en prei

Bereidingsduur: ongeveer 15 minuten (als je gelijktijdig de kreeftjes en de prei stooft en de deegwaren kookt).

Wat je nodig hebt

  • 100 g/persoon tagliatelle
  • ½ prei/persoon
  • 100-120 g/persoon rivierkreeftjes of scampi
  • 50 cc/persoon lightroom
  • ketchup
  • een beetje peterselie
  • curry, zout en peper

Zo maak je het

Breng water aan de kook voor de pasta. Kook de tagliatelle.

Stoof de rivierkreeftjes of scampi zachtjes gedurende een paar minuten in lightmargarine.

Voeg de preireepjes toe en stoof tot ze beetgaar zijn (dus nog een beetje knapperig).

Kruid met zout en peper.

Voeg room toe (Alpro light of halfvolle room).

Voeg de curry toe: 1 soeplepel, afhankelijk van hoe pikant je het graag hebt (proeven is de boodschap).

Voeg de ketchup toe: 4 soeplepels.

Bestrooi met peterselie.

Goed om weten

Je kunt dit receptje ook gebruiken als hapje of voorgerecht wanneer je vrienden of familie op bezoek hebt. Veel werk is er niet aan en je kunt het gemakkelijk op voorhand klaarmaken (dan kun je gezellig bij je gasten blijven zitten tijdens het aperitief).

  • Hapje: voorzie een 3 à 4-tal kreeftjes/scampi per persoon
  • Voorgerecht: reken op een 10-tal kreeftjes per persoon

Extra tip: go nuts on the sauce! Van een heerlijk sausje kun je nooit genoeg hebben.