4192fi.jpg

Tekent je zoon of dochter mee voor een betere wereld?

13/10/2016
Mamabaas
Door Mamabaas

Een warme thuis is niet aan elk kind gegeven, jammer genoeg. Het krijtjesmerk Crayola en SOS Kinderdorpen bundelen hun krachten om via het crowdfundingplatform crayolahelpt.be geld in te zamelen. Ook jij, of meer bepaald, je zoon of dochter kan heel gemakkelijk een steentje bijdragen door een mooie tekening van zijn/haar ideale thuis te maken en te uploaden!

twee meisjes spelen

Thuis = een plek waar je kunt chillen

Waar mijn kinderen het liefst rondhangen? Thuis. Gewoon thuis. In hun pyjama, in de zetel, als twee luie varkentjes, lekker chillend, zoals de oudste zegt.

Maar ook: in hun eigen kamer. Ze hebben er elk hun eigen plekje waar ze zich kunnen terugtrekken, de oudste aan haar bureau met haar honderd-en-een papiertjes, stiften en prulletjes, de jongste aan haar Ikea-tafeltje met op haar beurt haar knipsels en plaksels. Knippen, tekenen en knutselen is echt hun favoriete bezigheid en het huis ligt hier dan ook regelmatig vol met kleine knipsels rond (moeder zucht geregeld om die rommel op te rapen, maar soit ;-). 

Wat houdt de actie in?

Creatief mogen zijn, mogen plakken en knippen, het liefst gewoon met een kartonnen doos, dat is echt het liefste wat ze doen. Daarom vind ik een actie als Tekenen voor een betere wereld van Crayola in samenwerking met SOS Kinderdorpen zo geweldig belangrijk. Wat houdt de actie in?

  • Crayola, wereldwijde producent van kleurartikelen, knutselsets en innovatief kleurspeelgoed, roept alle kinderen tussen de 4 en 12 op te tekenen voor SOS Kinderdorpen. Dit goede doel zorgt ervoor dat kinderen wereldwijd kunnen opgroeien in de warmte van een familie.
  • Je zoon of dochter (tussen 4 en 12) maakt een tekening van wat voor hem/haar een ideale thuis inhoudt, een plek waar hij/zij een gevoel van veiligheid en vrijheid krijgt.
  • Tot en met 31 oktober kun je de tekening op het crowdfundingplatform www.crayolahelpt.be uploaden. Je krijgt na het uploaden een bevestigingsmail dat het uploaden gelukt is.
  • Je vrienden, ouders en familieleden kunnen meteen doneren voor de tekening van je zoon of dochter en/of voor een andere tekening naar keuze.
  • Zo hoopt Crayola zo veel mogelijk geld op te halen voor gezinnen over de hele wereld die dat hard nodig hebben.

De tekening van de oudste: mijn kamer...

Ik heb de tekeningen van mijn twee meisjes er al op gezet. De oudste (7) tekende haar 'veilige thuis': haar kamer met haar roze bureau en nachtkastje en bed, haar basketbalring en -bal (vindt ze geweldig), de zon, zichzelf met een hart op haar kleedje en haar verjaardagsdatum (verjaren vinden ze hier gewoon megageweldig, want: cadeautjes en feest!). 

kindertekening

De tekening van de jongste: een, euh, blauwgele tentconstructie

De jongste (4,5) tekende een soort van, euh, blauwgele tenthuisconstructie. Voor de duidelijkheid: ons huis is wit, maar euh, blauw en geel zijn toevallig haar twee lievelingskleurtjes :-).

Ik zou zeggen: laat je zoon of dochter maar tekenen! Zo helpt hij of zij mee om de zon een beetje meer boven één of meerdere hoofdjes te laten schijnen...

kindertekening

Over de campagne en de initiatiefnemers

  • Olympisch goud winnares Kim Gevaert is het gezicht van de campagne in België. Zij zal de komende tijd kinderen oproepen om te tekenen voor een betere wereld en te doneren voor het goede doel (zie het filmpje onderaan).
  • Crayola is wereldwijd verkrijgbaar in meer dan 80 landen en al meer dan 100 jaar een inspiratie voor creativiteit van kinderen (in 1903 rolde het eerste doosje waskrijtjes van de lopende band!). Sindsdien is Crayola alleen maar gegroeid en biedt het een breed assortiment aan van kleurartikelen, knutselsets en innovatief kleurspeelgoed. Crayola wil kinderen aanmoedigen om alles wat hen inspireert te uiten, talenten te ontplooien en vaardigheden te ontwikkelen wanneer zij ontdekken, verkennen, spelen en fantaseren. Meer info over Crayola vind je op: www.crayola.be
  • SOS Kinderdorpen zet zich al meer dan 65 jaar in om kwetsbare kinderen een thuis en een toekomst te bezorgen. Zeg maar: een nieuwe start in het leven. Dat doen ze in 134 landen wereldwijd, ook in België. Hun slogan: ‘Zonder liefde kan een kind niet groeien’. Want een kind heeft niet alleen voedsel nodig om te groeien, ook, en vooral, heel veel liefde. Meer info over SOS KInderdorpen vind je op www.sos-kinderdorpen.be.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes