3935fi.jpg

Terwijl de dochter werd geboren, overleed haar mama: dit is hun enige foto samen

29/06/2016

Steve en Sarah keken uit naar de geboorte van hun dochter, maar het liep niet heleaal zoals gepland. Toen Sarah hoogzwanger was, kreeg ze een zwangerschapsvergifiting. Een extreme. Ogenschijnlijk zonder symptomen kreeg ze op het werk een beroerte, wellicht een gevolg van de zwangerschapsvergiftiging.

"Ik was vrij die dag, zij was aan het werk. Ik was gaan luncen met mijn ouders. We sms'ten de hele tijd met elkaar, en toen bleef het plots stil." Steve zocht er niet meteen iets achter, en toen kreeg hij telefoon van het ziekenhuis.

Sarah werd in kunstmatige coma gehouden. Hun dochter, Sam, werd via spoedkeizersnede geboren en verkeerde in uitstekende gezondheid. Maar met haar mama ging het niet zo goed: de dag erna overleed ze. Ze heeft zelfs nooit geweten dat ze een dochter heeft gehad... 

Alsof het nog niet erg genoeg was, begon voor Steve niet alleen een rouwproces, hij was ook alleenstaande papa én voerde een juridische strijd. Aangezien hij en Sarah nooit getrouwd waren, moest hij alles op alles zetten om voogdij te krijgen over zijn dochter. 

Het is nu vijf jaar geleden. Op zijn Facebookpagina zegt hij dat hij de foto bovenhaalt elke keer hij voelt dat het gerechtvaardigd is. "We koesteren die laatste foto van hen tweeën samen in het ziekenhuis."

Slik. Snel even de kids gaan knuffelen....