4773fi.jpg

Tip voor de zomervakantie: trek met je gezin op speurtocht met Kosmoo!

22/08/2017

Vakantie… Hoe moet een mens altijd zijn kind(eren) creatief bezighouden? Misschien wel eens een spelletje op mama’s gsm spelen? What???, hoor ik je denken? Maar met het KosmooPlay-spel trek je een bos in en ga je op speurtocht om de hond Kosmoo (van de serie van Studio 100) en zijn vrienden te zoeken. 

Mijn oudste dochter (7) en ik speelden afgelopen weekend op mijn smartphone. Yep, u leest het goed. Compleet onverantwoorde moeder, moi? Heel regelmatig, maar voor je oordeelt: we hingen niet lui in de zetel, maar liepen rond in een bos op zoek naar Kosmoo, de hond met superkrachten van de serie van Studio 100. Die heeft de krachten gebundeld met Telenet om een cool spel op de smartphone en tablet te ontwikkelen. Locatie bij ons was Blaasveldbroek, een prachtig bos in Willebroek, maar je kan het in nog 25 andere locaties in Vlaanderen spelen, zoals het Hallerbos, het Buggenhoutbos, de Blaarmeersen, het Muziekbos.

Als ik heel eerlijk ben, wist ik totaal niet wie of wat Kosmoo was. Maar gelukkig had ik mijn 7-jarige dochter die me er alles over kon vertellen. ‘Kosmoo beschikt over superkrachten mama, en samen met Robbe en Ellis bestrijdt hij de misdaad!’ Aha. Moeder is helemaal mee (sorry dochter voor al mijn domme vragen à la: ‘Euh, en wie is Ellis?’) 

ojoo spel

Volg de pijlen!

Hoe werkt het? Je downloadt het best thuis de OJOO-app, installeert de speurtochten van KosmooPlay en kunt vertrekken.

Trek wel je goede wandelschoenen aan, want per bos zijn er twee gratis speurtochten die elk gemiddeld anderhalf uur duren. Goed om onze 10.000 stappen te halen dus! De app herkent de locatie waar je bent en leidt je dan met pijlen langsheen een parcours. 

Kosmoo

Vervul opdrachten

Per speurtocht moet je tien opdrachten vervullen, zoals een puzzel maken, duiven schieten (yep, u leest het goed, zie filmpje hieronder)...

KosmooPlay

Wie zijn de verdachten?

Als je die opdrachten goed doet, krijg je hints van wie de dader is van de misdaad in kwestie (bij ons was Kosmoo de hond dus ontvoerd).

willebroek

Geniet van de omgeving!

In het begin was het een beetje zoeken, dat moet ik eerlijk zeggen. Je moet wat gewoon worden aan de pijlen, want die wijzen soms wat naast de richting waarin je moet lopen. Maar na verloop van tijd geraak je echt wel in het spel.

Bovendien is het op een mooie dag keihard genieten, want je loopt echt in een mooi bos rond, zoals je hier kunt zien. 

diploma kosmoo

Diploma speurneus

Ook een voordeel: je doet echt samen iets. Ik deed het nu alleen met mijn oudste dochter (‘Zo leuk, een mama-Emma-momentje!’), maar je kan het gerust ook met het gehele gezin doen. Neem dan wel misschien voldoende smartphones mee, want anders zou er wel eens ruzie kunnen gemaakt worden wie de gsm mag vastnemen en wie het spelletje mag spelen. Een tablet kan natuurlijk ook, maar zorg er dan wel voor dat die een gps-signaal kan opvangen.

Als je de speurtocht tot een goed einde hebt gebracht, dan krijg je een diploma van topspeurneus. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 6 tot 12 jaar. Je kunt het misschien ook wel met een iets kleiner kindje spelen, maar dan zul je toch meer dingen zelf moeten doen en iets vaker iets moeten uitleggen. Het helpt ook dat het flinke stappers zijn (maar eens ze het spelletje spelen, denken ze al lang niet meer aan dat stappen).

Wij vonden het in elk geval keileuk en ik ben van plan het in de zomervakantie zeker nog eens te spelen. Leuke tip: neem een picknick mee en installeer je tussen de speurtochten door in het bos om een hapje te eten. O ja, en als je net als mij niet weet wie Kosmoo is: best eens checken op deze link. Een voorbereid mens is er toch twee waard ;-).

Snelle tips

  • Neem een powerbank mee, want het spel vergt best wat batterij van je smartphone. Het zou jammer zijn als je onderweg een platte batterij krijgt.
  • Weet je in het spel effe niet meer hoe of wat? Druk dan op de SOS-knop en hulp is onderweg!
  • Zet je locatievoorzieningen aan, dan herkent de app waar je bent. 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes