meisje in bed

Moeilijk slapertje in huis? Misschien kunnen Bach Bloesems helpen

2/03/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Slaap is essentieel, ook voor (jonge) kinderen. Helaas hebben veel kinderen te kampen met slaapproblemen, bijvoorbeeld omdat ze bang zijn in het donker. Misschien kan je kind moeilijk inslapen, wordt hij vaak wakker, is hij onrustig, heeft hij te kampen met nachtmerries … Bachbloesems kunnen helpen om deze problemen aan te pakken en een goede nachtrust te bevorderen.

Het donker is voor kinderen erg onvoorspelbaar: wanneer je niets ziet, kan eigenlijk alles. En die angst zorgt er soms voor dat kinderen niet (alleen) willen gaan slapen of dat ze niet willen slapen zonder licht. 

Het is natuurlijk allesbehalve leuk als je kind elke avond ware doodsangsten uitstaat. Een beetje geruststelling nodig hebben is één ding, maar een structurele en verlammende angst voor het donker is nog iets anders. Dat kan leiden tot slaaptekort, vermoeidheid of eetproblemen en kan zelfs schadelijk zijn voor de ontwikkeling. 

Tips voor als je kind bang is in het donker 

 1. Zorg voor een vast bedritueel.
  Structuur, orde, voorspelbaarheid zorgen voor de veiligheid en geborgenheid die je kind nodig heeft om de dag voldaan af te sluiten. Regelmaat helpt kinderen bovendien om dingen ze minder leuk vinden toch te aanvaarden. 
 2. Doorbreek het duister (een beetje).
  Een klein nachtlampje maakt die donkere slaapkamer opnieuw voorspelbaar, ook wanneer je kindje ’s nachts even wakker wordt, en tegelijk blijft het donker genoeg om te kunnen slapen. 
 3. Stel je kind gerust.
  De nabijheid en verbinding met mama of papa is een doeltreffende remedie tegen angst in het donker. Zorg voor vertrouwen: als je zegt dat je zo meteen nog even langskomt, doe dat dan ook, zodat je kind weet dat hij echt niet alleen is. 
 4. 'Retour afzender'
  Kinderen pikken soms angsten op van anderen. Zo kunnen ze jouw angsten oppikken, of kunnen ze vervelende gebeurtenissen waar ze over horen op school of in het jeugdjournaal niet loslaten. Dan kan het goed zijn om te bespreken dat niet alles wat ze voelen van hen is: ze mogen dingen 'terugsturen' naar degene van wie het kwam. Verzin daar samen een zinnetje voor, zoals 'Retour afzender'. Bij jongere kinderen kan een rijmpje helpen: 'Dit gevoel vind ik niet fijn, dus het hoeft niet bij mij te zijn!' 
 5. Grappige monsters 
  Als je kind bang is voor monsters, kan je hem/haar dat monster laten tekenen en dan bijvoorbeeld met een dikke pukkel op de neus, of een gekke bril of grappig hoedje op. Want als je erom kan lachen, dan is het vaak al niet eng meer. Sowieso kan tekenen of schilderen helpen. 
 6. Waak-knuffel 
  Sommige kinderen kunnen zich beter voelen als ze een 'waak-knuffel' bij zich in bed hebben die hen kan beschermen, zoals en stoere leeuw of een superheld. Bespreek vooral met je kind wat hij/zij nodig heeft. 
 7. Vermijd de bedtijdstrijd.
  Het geldt voor alle facetten van de opvoeding: choose your battles. Een onderlinge strijd voor bedtijd is altijd contraproductief: het is de bedoeling om de gemoederen te bedaren, niet te verhitten. 
 8. Bach Bloesems kunnen soelaas bieden.
  Deze plantenextracten zijn 100% natuurlijk en kunnen helpen bij emotionele klachten zoals stress en spanningen, zodat je kind opnieuw die broodnodige en verkwikkende (nacht)rust krijgt. 

Wat zijn Bachbloesems?

Bachbloesems zijn plantaardige extracten van bomen en planten. In de jaren ’30 ontwikkelde de Engelste arts Dr. Bach de Bachbloesemtherapie. Sindsdien werden ze al door miljoenen mensen (volwassenen én kinderen) gebruikt.

Dr. Bach ontdekte en ontwikkelde 38 remedies om alle mogelijke gemoedsgesteldheden positief te beïnvloeden. De bloesemremedies hebben een natuurlijk oorsprong en kunnen zowel voor mens als voor dier worden gebruikt. Ze kunnen je helpen om negatieve gevoelens te overwinnen, want een gezonde emotionele toestand draagt bij aan een gezond  lichaam.

Bachbloesems zijn veilig in gebruiken en mogen al gebruikt worden vanaf de geboorte; er zijn geen bijwerkingen van bekend.

Bach Bloesem Mix

Bij Bach Bloesem Mix van Greetje worden Bachbloesems op maat gemaakt. Dat zijn natuurlijke voedingssupplementen die bestaan uit een mengeling van de originele Bach bloesemremedies. Je kiest eerst de Bach Bloesem Mix die het meest van toepassing is – heb je bijvoorbeeld een kindje dat moeilijk slaapt, dan ga je voor ‘Beter slapen voor kinderen’.

Vervolgens krijg je een vragenlijst toegestuurd, zodat Greetje een duidelijk beeld heeft en de mix precies kan afstemmen op jullie nood. Op die vragenlijst duid je aan wat van toepassing is op je kind. Dat kan bijvoorbeeld zijn ‘bang voor spoken, geesten, enge beesten, inbrekers etc.’, ‘kan moeilijk emoties uiten’, ‘nachtmerries, droomt veel’ of ‘tijdelijke stress slecht slapen (verjaardag, spreekbeurt etc.).

Hoe gebruiken

Zodra je de Bach Bloesem Mix thuis krijgt, start je met de druppeltjes. Die moet je vier keer per dag innemen, vier druppeltjes per keer. De Bachbloesems hebben inwerktijd nodig: gemiddeld merk je na zeven à tien dagen de eerste kleine veranderingen  op. Naarmate de druppeltjes langer worden ingenomen, worden de veranderingen groter.

Het is belangrijk dat je de mix elke dag stipt inneemt. Blijf de druppeltjes innemen tot de bodem van het flesje in zicht is, daarna kan je stoppen. Blijft het goed gaan, dan heb je de druppeltjes niet langer nodig. Heb je toch nog een steuntje in de rug nodig, dan kan je opnieuw een flesje bestellen.

Beter slapen voor kinderen

De mix ‘beter slapen voor kinderen’ is geschikt voor kinderen die te kampen hebben met uiteenlopende slaapproblemen:

 • Kinderen die last hebben van nachtmerries of angstdromen
 • Kinderen die last hebben van nachtelijke angsten, paniek
 • Kinderen die bang zijn in het donker
 • Kinderen die lang wakker liggen en piekeren 
 • Kinderen die elke dag veel te vroeg wakker worden en niet meer kunnen slapen
 • Kinderen die niet alleen kunnen slapen (papa of mama moet naast hen liggen)
 • Kinderen die elke nacht bij hun ouders in bed kruipen
 • Kinderen die hoofdbonken
 • Kinderen die slaapwandelen 

De druppeltjes zijn veilig in gebruik, ook voor jonge kinderen. Het werkt niet verslavend en er treedt geen gewenning op. De druppeltjes zijn 100% natuurlijk.

Actie 

Bij de aankoop van de Bach Bloesems Mix ‘beter slapen voor kinderen’ krijg je momenteel een doosje slaap lekker thee extra! Deze actie is geldig t.e.m. 16 maart 2023 of zolang de voorraad strekt. 

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Bach Bloesem Mix van Greetje. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier
 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
sweater marvellous metie

Sweater | Marvellous metie

€ 44.99

Meilleures ventes