5402fi.jpg

Touché: borstvoedende mama dient criticaster grappig van antwoord

8/08/2018
Mamabaas
Door Mamabaas

Je kindje de borst geven, het is iets heel natuurlijks. En ja, het kan gebeuren dat je  er tijd voor maakt terwijl je geniet van een uitje. Alleen… wordt het niet altijd door iedereen geapprecieerd. Dat ondervond ook de Amerikaanse mama Melanie Dudley.

Melanie, haar partner, hun 4-jarige tweeling en vier maanden oude zoontje zaten gezellig op restaurant in het Mexicaanse Cabo San Lucas. De kleinte van de familie kreeg ook een hongertje, dus Melanie legde hem even aan. En dat was blijkbaar niet echt naar de zin van een mannelijke voorbijganger. Hij gaf haar prompt de opmerking dat ze zich maar moest bedekken.

Schaamte, woede, ongeloof of misschien een giftige reactie zijn het gevolg, zou je dan denken. Maar Melanie had een veel gevattere en grappige respons op de kritiek. Ze ging in op de vraag van de man en … gooide een babydoek over haar eigen hoofd. Haar partner legde haar hilarische actie vast op foto en deelde hem op Facebook. Hop, de post ging al snel viraal en werd maar eventjes bijna 200.000 keer gedeeld!

Een kennis van de familie deelde het kiekje en riep anderen meteen op om hetzelfde te doen. “De schoondochter van een vriend kreeg de opmerking dat ze zich moest bedekken tijdens het borstvoeden, en dat deed ze! Ik heb haar nog nooit ontmoet, maar ik vind haar geweldig!!! Deel alsjeblieft!”

Melanie zelf hoopt vooral dat andere mama’s zich gesterkt voelen door haar reactie. “Borstvoeding geven is al moeilijk genoeg. Met dit soort verzoeken zouden we ons niet hoeven bezig te houden”, zegt ze.

Moraal van het verhaal? Laten we stoppen met het shamen van mama’s die borstvoeding geven in het openbaar. En ook wel: onderschat nooit het humorgevoel van een moeder!

 

(foto: Facebook)

mama geeft borstvoeding met doek over hoofd