3504fi.jpg

True story: Wat als je kind een favoriete ouder heeft?

7/03/2016

Soms vragen we om te lachen: ‘En wie heb jij eigenlijk het liefst, mama of papa?’ Een gemene vraag waarop ze altijd stellig antwoordt: ‘PAPA’. Anderhalf is ons meisje. Het vertedert me. Ik ben blij dat zij papa zegt. Meestal hangt ze (letterlijk) rond mij. Ik voel me stiekem vereert dat ze zo vaak naar mij vraagt.

Soms vragen we om te lachen: ‘En wie heb jij eigenlijk het liefst, mama of papa?’ Een gemene vraag waarop ze altijd stellig antwoordt: ‘PAPA’.

Anderhalf is ons meisje. Het vertedert me. Ik ben blij dat zij papa zegt. Meestal hangt ze namelijk (letterlijk) rond mij. Ik voel me stiekem vereert dat ze zo vaak naar mij vraagt. Het maakt me ook niet uit wat ze zegt. Ik weet dat ze sowieso van ons allebei heel veel houdt.

Maar wat doe je als je kind nadrukkelijk ‘NEE’ zegt tegen één van de ouders?

Zo houdt ons meisje er niet van als mijn man ’s avonds nog maar een hand op mijn been legt. ‘Neen papa neen!’, zegt ze dan streng. Ik corrigeer haar altijd en antwoord: ‘Papa is onze vriend’. Maar dat maakt geen indruk op ons madam, want telkens opnieuw duwt ze hem weg. ‘Pas op hé!’, probeer ik nog. En dan volgen vaak heel snel de traantjes.

We blijven onze affectie voor elkaar tonen en soms gaat ze er vrolijk in mee. Maar ik kan me voorstellen dat het mijn man kwetst als het belangrijkste meisje in zijn leven hem afwijst. Negeren, straffen, uitleggen waarom we elkaar aanraken… niets lijkt voorlopig te helpen. Dus we hopen heel hard dat dit maar een fase is!

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes