peutermeisje weent

S.O.S. peuterpuberteit: hoe ga je om met een puber van twee jaar?

16/01/2024
Mamabaas
Door Mamabaas

De peuterpuberteit, wat is dat nu eigenlijk precies? Bestaat die echt, en hoe ga je ermee om? Tips voor wat meer peis en vree in peuterland.

Ik ben twee en ik zeg nee! Een hysterische huilbui of koppige kwaadheid als mama of papa ‘neen’ of ‘niet doen’ zeggen bij datgene waarop een peuter z’n zinnen heeft gezet. Enter: de peuterpuberteit.

Als je kindje tussen 18 maanden en drie jaar is, lijkt het soms op een oorlogszone bij je thuis. Da’s niet zo gek, net dan zetten peuters een grote stap in hun ontwikkeling. Jep, zoals pubers. Geen zorgen: bij een peuter beperkt het ‘puberen’ zich tot een aantal maanden – nog even tijd voor het de echte werk eraan komt :-).

Onze podcast en expert to the rescue

Kinderpsychologe Karolien Raeymaekers helpt al vele jaren mama's en papa's die ten einde raad zijn bij de driftbuien, slaap- en eetproblemen van hun peuter of kleuter.

Hoe ga je om met een puberende tweejarige? In de Mama Baas podcast kaarten herkenbare situaties aan en roepen we de hulp in van Karolien.

 

*Deze podcast kunnen jullie gratis beluisteren dankzij onze partner Bambix. Groeien is leuk! Het is op avontuur gaan, de wereld ontdekken en mooie herinneringen creëren. Bambix biedt een gamma heerlijke en 100% Belgische groeimelken op maat van de voedingsnoden van kleintje vanaf één jaar, ter ondersteuning van hun dagelijkse ontdekkingsreis. Meer info vind je op www.bambix.be.