Uitgetest: de fantastische reeks Fantastic Firsts van Little Tikes
De verschillende onderdelen van de Fantastic Firsts werden uitvoerig uitgetest door Mathieu. Deze speelgoedreeks is gericht op de allerkleinsten: baby’s vanaf zes maanden kunnen ermee spelen, maar de reeks groeit daarna mee met je kindje tot ongeveer drie jaar. Het leuke daaraan: je kindje is er uren zoet mee, én het stimuleert ook de motorische ontwikkeling van je kleintje.
Er zijn drie verschillende onderdelen, die allemaal mooi bij elkaar passen qua look en feel. Toch mooi meegenomen als je de kakafonie aan kleuren en materialen een beetje in toom wil houden in de speelhoek ;-). Elk item is trouwens multifunctioneel, zodat je er op verschillende manieren mee kan spelen. Handig!
Switcharoo Table
Het eerste product dat aan een strenge maar rechtvaardige test werd onderworpen, is de 3-in-1 Switcharoo Table. Dat is een soort speeltafel, en is dus ideaal om al zittend aan te spelen. Mathieu kruipt nog, en voor hem is zo’n speeltafel dus ideaal. Het ronddraaiende huisje in het midden was meteen een voltreffer, al lukte dat nog niet zo goed. Maar oefening baart kunst ;-). De accessoires en melodietjes zijn ook een hit: Mathieu begon meteen met zijn handjes te draaien en door zijn knietjes te buigen als hij de muziekjes hoorde en te applaudisseren bij de andere geluidjes.
Je kan trouwens niet alleen zittend aan de speeltafel spelen, ook al staand kunnen kleintjes alle accessoires ontdekken. Ideaal als oefening om alleen te kunnen staan. Mathieu vond het zalig om zich recht te trekken en als een grote jongen te staan (en te dansen!).
Handig meegenomen: alle onderdelen van de tafel kan je perfect losmaken van de tafel om mee te nemen op verplaatsing, of om op de eetstoel te gebruiken en je kindje bezig te houden. Zo kon ik rustig koken terwijl Mathieu vrolijk zat te spelen.
Singing sorter
Ook met dit speelgoed kan je op verschillende manieren spelen. Het is zowel een vormsorteerder als een rups die kan worden voorgetrokken. En als je aan het koordje trekt, klinken er bovendien vrolijke geluidjes. Perfect dus om zowel de fijne als de grove motoriek te testen. Mathieu vond het helemaal geweldig wanneer papa de rups vooruit trok: hij kon er niet snel genoeg achter kruipen, vol enthousiasme en vergezeld van blije kreetjes.
Sleepy stacker
Met de sleepy stacker leren kleintjes om figuurtjes in elkaar te puzzelen, door het hoofdje en het lijfje in elkaar te steken. Nog een beetje moeilijk voor Mathieu, maar zijn oudere broer hielp heel graag mee!
Met de lijfjes kan je ook een hoge toren maken. Ideaal om te leren stapelen dus, en het leukste is natuurlijk om daarna de stapel omver te duwen, wat dacht je!
Bovendien zitten er ook fijne details aan de figuurtjes. Denk maar aan ritselende vleugeltjes en rammelende bolletjes. Zo kunnen de figuurtjes ook als een rammelaar worden gebruikt.
Het strenge oordeel van Mathieu: zijn vrolijke gezichtje vertelt ons genoeg – Mathieu is fan van de Fantastic Firsts!