4294fi.jpg

Uitgetest: Disneyland Parijs

5/11/2016

Ons oudste van vier-en-een-half mag alle centjes sparen die we ophalen door spulletjes tweedehands te verkopen. Daarmee doen we dan iets met het gezin. Deze keer gingen we naar Disneyland Parijs.

Overnachten in hotel vlakbij

Omdat het toch een rit van drie uur is, kozen we ervoor één dag naar het pretpark te gaan en twee keer te blijven slapen. Iets wat ik sowieso aan iedereen zou aanraden. Het is heel leuk om ’s morgens samen te ontbijten en dan relatief vroeg naar het park te vertrekken. Na een dagje park ben je bekaf en is een bedje in de buurt dus zeer welkom.

We verbleven in het Kyriad-hotel. Dit is één van de zovele hotels rond het park. Het hotel heeft een shuttledienst waardoor je niet meer met de wagen naar het park hoeft.

Het hotel was zoals het moet zijn: relatief propere kamer, heel vriendelijk onthaal, stilte ‘s nachts en een goed ontbijt. Ook de shuttle was ideaal. Voldoende plaats en voldoende ritten om nooit lang te moeten wachten.

Onze kindjes waren niet te klein voor Disney

Van tevoren hadden nogal veel mensen de opmerking gegeven dat Eurodisney niets is voor kindjes zoals de onze (twee en vier-en-een-half). Dat kan ik nu wel tegenspreken. Het park is een fantastische beleving voor de kinderen. Ze komen ogen tekort zodra ze van de bus stappen. De kleuren, de muziek en de figuren: het is allemaal overweldigend en fantastisch! Ze kennen de meeste figuren van op tv en onze meisjes waanden zich in een sprookje.

Ik moet er wel bij vermelden dat we heel veel geluk hadden met het weer. Het was fris in de voormiddag, zonnig in de namiddag, maar we hebben geen regen gehad. Het goede weertje kan je niet bestellen, maar het is wel een must met kleine kinderen want je zit vooral buiten.

6 toppers op Disneyland Parijs

Wij zijn in volle Halloweenperiode gegaan en het was dus heel erg druk. Dat zorgt voor lange wachtrijen aan de attracties. We besloten daarom niet met de kindjes op attracties te gaan want een peuter en een kleuter een uur lang in een rij laten wachten, is niet echt ons idee van een ontspannend weekend. Toch waren er genoeg positieve punten op te merken.

  1. We hebben een grote wandeling gemaakt doorheen het park en zijn gestopt bij alle figuren en natuurlijk ook voor de parade. Dat laatste is absoluut de moeite voor de kinderen. Zorg wel dat je op tijd staat te wachten zodat de kindjes een goed zicht hebben op de parade.
  2. Het park is opvallend proper.
  3. Er zijn voldoende toiletten en ook die zijn proper.
  4. Er loopt heel veel personeel die heel vriendelijk is en je graag verder helpt met informatie over het park.
  5. Nog een voordeel met kinderen is dat er niet mag gerookt worden in het park. Rokers zijn welkom in een aparte rokersruimte.
  6. Zelf gingen we elk eens op de Space Mountain. Je hebt in Disneyland een aparte ingang voor een ‘Single Rider’. Terwijl de andere ouder de kindjes amuseert, kan één iemand via deze ingang ‘de gaatjes opvullen’ op de attractie waardoor je vrij snel terug bent.

Maar nadeel: het is prijzig

Het is allemaal vrij duur. En dat is dan de andere kant van de medaille. Voor het hotel betaal je voor twee nachten met ontbijt tussen de €300 en €400 voor een familiekamer. In het park kunnen kinderen onder drie jaar gratis binnen, maar kinderen en volwassenen betalen rond de €45 per persoon voor één dag.

Binnen is de catering prijzig en als je graag nog wat souvenirs koopt, kom jezeker met een platte portemonnee terug… Met een gezin van vier met één kindje dat gratis mee kan, moet je dus zeker rekenen op een budget van €700-800, afhankelijk van welke catering je verkiest.

Conclusie?

Wij hadden alle vier een heel fijn weekend. Een zeer leuke ervaring waar we nog vaak op gaan terugblikken. Of we dit jaarlijks gaan doen ? Waarschijnlijk niet, het is allemaal net te duur om af en toe te doen met kleine kinderen.