5745fi.jpg

7 knutselwerkjes die je samen met je kinderen kan maken voor Valentijn

7/02/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Valentijn is het feest van de liefde. En met wie kan je dat beter vieren dan met je kinderen, die toch dé ultieme bekroning van de liefde zijn? Door samen leuke knutselwerkjes te maken bijvoorbeeld! Hieronder vind je alvast enkele ideetjes.

Valentijn knutselen

1. Love bugs

Love bugs of liefdespompoms: je kent ze wel, die schattige, wollen bolletjes. Je vindt ze in allerlei kleurtjes. Maar op Valentijn mogen ze natuurlijk rood of roze zijn. Je kan ze naar hartenlust pimpen. Met wiebeloogjes, voelsprieten of voetjes. Amusement ten top. En wat kleven ze leuk op het dashboard van je auto of op je bureau! Zo blijven ze een leuke herinnering aan een liefdevol moment.

2. Wanddecoratie

Een simpel blokje hout, wat spijkers en wat draad. Meer heb je niet nodig om een romantische wanddecoratie te maken. Ofwel spijker je de nagels in de vorm van een hart en verbind je de touwtjes van de ene spijker naar de andere. Of je spijkert ze in de vorm van een huisje, met een hartje erin. Home sweet home. Want een huis is pas een thuis als je omringd wordt door je geliefden. Liever geen spijkers of touwtjes? Plak dan enkele kurkjes op de plank en plak ze in de vorm van een hart. Verf ze erna in een mooie, zachte kleur.

Valentijn knutselen

3. Romantische pijlen

Met deze pijlen raak je nooit het noorden kwijt. Handig toch? Hier kan je al je creativiteit in kwijt. Zowel in kleur als in tekst. Verzin woorden die het best bij je geliefde (papa of mama) passen. Zo krijgen ze een extra personal touch. Je kan ze hangen waar je wil. Aan je tuinhuisje bijvoorbeeld, of aan de garagepoort. Of vlakbij je deurbel, aan de voordeur.

Valentijn knutselen

4. Heart Art

Harten op stokjes. Of het nu een hart van hout, karton of katoen is: het oogt altijd mooi. Zeker als decoratiemateriaal in een bloempot of tussen je plant. Vul je pot gerust op met meerdere hartjes. Zo wordt de flora extra fleurig. Je kan de hartjes ook in cupcakes prikken. Of steek enkele hartjes in een vaas, al dan niet gevuld met zand, korrels of andere vulling. Een must have voor op je dressoir!

Valentijn knutselen

5. Zee van liefde

Neem een plank of stevig stuk karton en plak deze vol schelpjes. Dat oogt waan-zin-nig mooi. Als je er achteraf een touwtje aan vastmaakt, kan je het hangen waar je maar wil. Een mooi symbool voor een zee van liefde. En je hebt meteen nog eens een goede reden om naar het strand te gaan!

Valentijn knutselen

6. Een pot vol liefde

Heb je nog oude glazen bokalen staan? Of handige blikjes? Dan kan je die verven. Teken de vorm van een hart erop en kleur alles rond het hart. Of verf de volledige pot en zet er erna een letter op. Met meerdere potten vorm je dan een woord, zoals ‘LOVE’.

Valentijn knutselen

7. Favo-rietje

Knutselen hoeft helemaal niet complex te zijn. Hou het gewoon simpel. Neem een rietje, kleef er een hartje op of plak er een papiertje met leuke tekst aan. “Jij bent mijn favo-rietje”. Een absolute winner!

Geen zin om te knutselen maar wel op zoek naar een creatief ideetje om aan je partner te geven? Dan kan je altijd nog een doosje Ferrero Rocher bonbons geven of de favoriete fles gin van je partner in een goudkleurig papiertje wikkelen. Daaraan bind je vervolgens een kaartje met de tekst: “Jij bent goud waard”. Niet echt een knutselwerkje. Maar minstens zo creatief.

Geniet ervan!

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes