6594fi.jpg

Opvoeden in corona-tijden: brief aan alle ouders

23/03/2020

Maak me alsjeblieft niet ongerust, want als jij bang bent want dan word ik ook bang. En ook al zeg je van niet, ik kan het wel aan je zien: als je met papa praat, met oma belt en met je oor tegen de radio plakt.

Mag de radio en de televisie soms even af? Telkens ik hoor dat er opnieuw minder winkels open blijven, er weer zoveel zieken bijgekomen zijn en nog meer mensen stierven, dan raak ik in de war. Ik begrijp dat jij op de hoogte wil blijven, maar kan je dit doen zonder dat ik erbij ben?

Geef me tijd om mijn weg te vinden. Ik vind het raar dat jij nu mijn juf bent, dat jij diegene bent die me uitleg geeft en aan wie ik mijn vragen moet stellen. Begrijp me en besef dat ik hieraan moet wennen en dat dus nog niet altijd lukt.

Kan ik nog dicht bij je komen? Door al die veranderingen ben ik nu en dan mijn houvast kwijt en dan wil ik bij je zijn. Ik heb een knuffel van jou nodig. Maar ik weet niet zeker of ik die nu mag komen vragen. Ik wil je niet storen als je bezig bent. Ik wil gewoon af en toe even dicht bij je zijn.

Laat me ook toe om af en toe eens even alleen te zijn. Met iedereen zo dicht bij mekaar, krijg ik te veel prikkels binnen en weet ik het even allemaal niet meer. Ik heb dan even rust nodig, wat tijd en een plekje voor mezelf.

Vergeef het me wanneer ik boos op je ben. Weet dat dit niet écht op jou is. Ik ben eigenlijk boos omdat ik niet naar school kan, omdat ik mijn vrienden mis en ik wou dat dit al voorbij is. Ik wil dat alles weer normaal is maar ik kan niets veranderen. En daarom ben ik boos.

Zie mij graag en zeg het mij. Ik heb graag dat je het zegt, zeker nu heb ik dat nodig.

 

Meer lezen? Op Mamagement en op de Facebook-pagina vind je meer tips.