7030fi.jpg

Uitgetest: Speelgoed van het jaar, de KidiZoom Vloggercam

21/10/2020

Verkozen tot ‘Speelgoed van het jaar 2020’ in België: de vlogcamera ‘KidiZoom Vloggercam’ van Vtech. Hannah (7 jaar) testte hem uit en geeft hem een dubbele dikke duim :-). ‘Dit is zoooo cooool, mama’. 3 redenen waarom Hannah verkocht/verknocht is.

1. Het is geen gewone camera. Deze heeft een 'selfie-lens’.

De Vloggercam is, zoals de naam al doet vermoeden J een camera om mee te ‘vloggen’. Je kan ermee foto’s nemen, filmpjes maken, filmpjes bewerken en monteren zelfs. Celine Dept en Stien Edlund achterna met andere woorden.

Groot verschil met andere kindercamera’s: op deze camera staat een ‘flip-up’ lens. Dat wil zeggen dat je de lens kan omdraaien zodat je jezelf filmt. Zoals de selfie-functie op onze smartphones dus. En naar zichzelf kijken, dat doet ze nogal graag :-).

vloggercam Vtech

2. Je krijgt bij de camera ook een ‘green screen’.

De ‘green screen’ is dus letterlijk een felgroen doek waartegen je filmpjes kan opnemen. Nadien kan je dan je film of foto een andere, toffe achtergrond geven. Je kan jezelf bijvoorbeeld in een racecar zetten, of tussen de dino’s. Of jezelf deels onzichtbaar maken. Echt hi-larisch.

Heel tof om te zien hoe creatief ze hier meteen mee omgaat, trouwens. Ik begrijp er misschien nog niets van, mijn dochter van 7 zal het wel zelf uitvlooien ... TikTok, YouTube, here she comes (als ze wat ouder is dus, he).

vloggercam Vtech

3. Het handvat van de camera is meteen ook een statiefje.

Heel ingenieus gevonden: het handvat van de camera is ook een tripod. Heel handig om filmpjes mee op te nemen zonder de camera zelf te moeten vasthouden. Hannah heeft bijvoorbeeld meteen, los uit de pols uiteraard, een ‘creatief’ filmpje opgenomen: hoe maak je slijm. Argh.

vloggercam Vtech

En 1 extra reden, waarom ik verkocht ben

Wat ik mij altijd ontzie aan nieuw speelgoed is: de handleiding. In het kort: ik wil die niet lezen. Het moet zichzelf uitwijzen. En jawel, deze Vloggercam voldoet aan mijn vereisten :-). Hannah is ermee begonnen et voila. Geen uitleg nodig. Ik ben fan.

En 1 probleem

Het enige probleem met deze camera is: het aantal decibels die geproduceerd wordt bij het maken van de videootjes. Ik ga mezelf trakteren op een geluidsdichte koptelefoon. En dan zijn we allemaal gelukkig :-).

 

De camera is bedoeld voor kindjes vanaf 5 jaar. Advies verkoopprijs: VTech KidiZoom Vloggercam € 79,95.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes