6524fi.jpg

Uittip! De waanzinnige boomhut doe-expo!

24/02/2020
Mamabaas
Door Mamabaas

Wat doe je op een waanzinnig winderige zondagochtend in de krokusvakantie? De al even waanzinnige boomhut doe-expo in Oostende bezoeken! 

samen zoeken

Gezocht: Andy en Terry

De kinderen (7, 9 en 11 jaar), waarvan de jongste een echte boomhutboekenfan is, stonden te popelen om aan de zoektocht naar Andy en Terry te beginnen. De twee schrijvers hebben zich serieus in de nesten gewerkt en zitten ergens opgesloten in Fort Napoleon nadat ze in de cel zijn gestopt door de verhalenpolitie. Dat krijg je als je van die waanzinnige, gevaarlijke, kindonvriendelijke, verhalen zonder pointe schrijft, natuurlijk. 

groen licht

Elk kind kreeg een zakje met wat spullen en een boekje met opdrachten. Als ze de opdrachten tot een goed einde brachten, konden ze de code kraken en Terry en Andy bevrijden. Na twee keer de verkeerde code in te geven, kregen we bij poging 3 toch groen licht. 

in de gevangenis

Hoera! Andy en Terry zijn gevonden. Nu nog een manier vinden om samen te ontsnappen, de eeuwige vrijheid lonkt!

In het tweede deel van de tentoonstelling maak je kennis met enkele kamers uit de boomhut van Andy en Terry. 

puzzel maken

De expo is echt een aanrader!  Ideaal voor kinderen van de lagere school. Jongere kinderen zullen in het eerste deel van de tentoonstelling wat hulp van een volwassene kunnen gebruiken. Het tweede deel speelt zich af in de duistere gangen van fort Napoleon en is heel speels aangepakt.

andy en terry maskers

Wel jammer dat ik op het einde 3 van de 4 huisgenoten kwijt was. Ik heb dan maar Andy en Terry mee huiswaarts genomen. :-) 

Meer info over de tentoonstelling vind je hier