7086fi.jpg

Van melk naar meer: starten met vaste voeding – met handig voedingspaspoort!

23/11/2020
Mamabaas
Door Mamabaas

Op een bepaald moment is het zover: je kleintje is klaar voor vaste voeding. Maar hoe begin je daaraan? Dankzij het nieuwe Mama Baas-boek ‘Van melk naar meer’ start je vol vertrouwen met vaste voeding.

Je kindje vaste voeding leren eten is een hele uitdaging. Weer een nieuwe fase in de ontwikkeling van je baby. Dit gaat vaak gepaard met veel vragen. Wanneer begin ik met vaste voeding? Kiezen we voor papjes of stukjes? Wat is de zogenaamde Rapley-methode? Wat met vaste voeding als je kindje naar de opvang gaat?

In Van melk naar meer vind je een antwoord op al je grote en kleine vragen over vaste voeding in het eerste levensjaar. Dit boek is bedoeld om je vol zelfvertrouwen je eigen keuzes te helpen maken. Met onderstaand voedingspaspoort kan je deze keuzes gemakkelijk doorgeven aan anderen die voor je kindje zorgen. Je kan het onderaan deze pagina ook downloaden.

voedingspaspoort

Kortom, het boek ondersteunt je om je kindje van de wereld te laten proeven en een goede basis te leggen voor levenslange gezonde eetgewoonten.

Van melk naar meer

Het boek werd geschreven door Fien Jansens en Nina Geuens. Fien Jansens is vroedvrouw aan huis, master in de verpleeg- en vroedkunde en docent in de opleiding vroedkunde aan de Karel de Grote Hogeschool. Binnen het Expertisecentrum Zorgstroom maakt ze van praktijkgericht onderzoek naar starten met vaste voeding haar expertise.

Nina Geuens is vroedvrouw, doctor in de medische wetenschappen en mama van Joah. Als stressexpert en praktijkgericht onderzoeker aan het Expertisecentrum Zorgstroom van de Karel de Grote Hogeschool verdiept ze zich in uiteenlopende topics in de gezondheidszorg.

Meer info over het boek vind je hier.