5415fi.jpg

Vlechten als de besten: zo doe je dat!

16/08/2018
Mamabaas
Door Mamabaas

Je dochter wilt het liefst van al lang haar. Oh ja, en leuke vlechten erin. Dus die klassieke vlecht, de visgraat en een ingevlochten kapsel heb je intussen al in de vingers, niet? Ben je nog op zoek naar wat extra inspiratie? Kijk dan maar eens welke vlechtkapsels deze Noorse moeder tevoorschijn tovert voor haar dochters.

Hilde Evenrud is een haarstiliste, die zichzelf leerde vlechten als een pro. Drie jaar geleden begon ze de eerste vlechten te leggen in de haren van haar twee dochters.

strikje

Kunstwerkjes

En neen, daarvoor heeft ze geen tutorial video’s nodig. Ze haalt haar inspiratie enkel bij foto’s. “Ik kijk naar foto’s en zoek zelf uit hoe ik het kan maken”, zegt ze. Jep, daarvoor doen we ons petje af! Zeker wanneer je ziet wat voor kunstwerkjes ze zoal vlecht. De beelden op haar Instagramaccount ‘studiohilde’ slaan je met verstomming.

Evenruds dochters van 6 en 9 zijn meer dan gewillige modellen. “Zij zijn meestal mijn modellen, maar ik vlecht ook het haar van alle meisjes in de wijk”, vertelt ze. Haar eigen meisjes siert ze ongeveer twee keer per week met een vlechtcreatie. “Ik probeer niet te vaak dingen uit in hun haar. Ik beschadig het niet.”

Oefenen

Of ze het ooit beu wordt om te vlechten? Nope! Het is altijd haar passie geweest. “Ik heb altijd ideeën voor nieuwe kapsels en de mogelijkheden zijn eindeloos. Ik vind het geweldig om te zien hoe gelukkig kinderen zijn, nadat ik hun haar heb gedaan”, zegt de Noorse.

En haar advies voor mama’s die in haar voetsporen willen treden? Oefenen, oefenen, oefenen. “Je moet echt oefenen om resultaat te boeken”, weet ze uit ervaring. Zo je weet weer wat gedaan dit weekend!

ronde vlecht

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes