4010fi.jpg

Vraag/antwoord: wanneer krijgt je kind te veel pro- en prebiotica?

18/07/2016

Ik heb een prikkelbaar zoontje… Ik heb hem drie maanden borstvoeding gegeven en ben aan het overschakelen op flesjes. Men heeft me Evolia aangeraden. Nu geven we ook Protectis-druppels. Is dat niet te veel van het goede (pro/prebiotica)? De kinderarts zei dat als er geen allergieën zijn in de familie, een HA-voeding niet aan de orde is. Wat is jullie mening hierover? De adviezen die
ik krijg spreken mekaar wat tegen. Alvast hartelijk dank!

Antwoord van prof. dr. Vanhole: geen bewijs van nut op lange termijn

Over pro- en prebiotica is het laatste woord nog niet gezegd. Logischerwijs zou een toevoeging aan de voeding, die een normale darmflora bevordert, oké moeten zijn. Het gebruik van pre- en probiotica is met andere woorden veelbelovend, maar er zijn nog geen harde bewijzen van het nut ervan op langere termijn, evenmin van eventuele latere nadelen. Ik begrijp de bezorgdheid van de mama: Evolia en er bovenop Protectis lijken mij van het goede te veel. Evolia alleen zou moeten volstaan, als dat al nodig is. De mama in kwestie heeft immers drie maanden borstvoeding gegeven, wat de darmflora zeer ten goede komt.

Preventief hypo-allergische voeding wordt enkel aangeraden als er een eerstegraads familielid allergisch is of was (een van de ouders, sibling).

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes