7734fi.jpg

VTech werkt mee aan een groenere wereld (en WIN eco-speelgoed!)

3/11/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

Speelgoedfabrikant VTech wil zich inzetten voor een groenere wereld, en introduceert daarom speelgoed gemaakt van milieuvriendelijke materialen. En dat kunnen wij alleen maar toejuichen!

Groen speelgoed

We kunnen er de laatste jaren niet meer om heen: er is véél meer aandacht voor het milieu en de roep naar duurzame producten wordt steeds groter. En terecht! Ook speelgoedfabrikant VTech wil daarbij niet achterblijven, en tracht de voetafdruk te verkleinen door bewust te produceren, materialen te hergebruiken en slim te verpakken. Dit najaar komt VTech dan ook op de proppen met een heus eco-assortiment, gemaakt van bioplastic en gerecycleerd plastic. 

Milieubewustzijn wordt op die manier speels, leuk en logisch gebracht, onder het motto "jong geleerd is oud gedaan". Behalve duurzaam is het speelgoed natuurlijk ook gewoon leuk en stimuleert het naar goede gewoonte de fantasie van het jonge volkje. 

VTech verbindt zich er bovendien ook toe om verpakkingen te gebruiken die voor 90% uit gerecycleerd karton bestaan dat 100% recycleerbaar zijn. De kleine overgebleven pastic onderdelen in de verpakking willen ze tegen 2025 bij 99% van hun producten vervangen door een plantaardig alternatief. Zo willen ze innovatieve en kwalitatieve producten produceren en leveren met een minimale impact op het milieu. En dat vinden wij fantastisch nieuws!

Sorteer & Leer Recycletruck

De Sorteer & Leer Recycletruck bestaat voor maar liefst 100% uit gerecycleerd plastic. Hoe geweldig is dat? De truck is ook nog eens heel stevig: je kleintje kan erop zitten en er zelfs mee rijden! 

Dankzij de recycletoetsen leert je kleine chauffeur alles over afval en over hergebruik. Zijn of haar motoriek wordt speels geoefend door de vormpjes precies in de uitsparingen van de truck te manoeuvreren, en spelenderwijs leert hij/zij alles over sorteren en recycleren. Glas verdwijnt in de glasbak, maar blikjes niet: elk soort afval past in een andere opening van de truck. De laadbak vooraan is dan weer perfect om vormpjes op te scheppen en ze in de vuilniswagen te gooien. Op naar een propere wereld! 

VTech

Eco Toet Toet Auto’s

Ook de beroemde Toet Toet Auto's krijgen een ecoset: Ruben Recycletruck, Benjamin Brandweerwagen en Kees Kiepwagen. Zij zijn voor 90% gemaakt van bioplastic. En natuurlijk zijn deze niewkomers ook weer te combineren met de eerder verschenen Toet Toet Auto's en Zoef Zoef dieren. Zo kan je kleine schat verderbouwen en steeds nieuwe verhalen verzinnen dus, in de plaats van zomaar weg te gooien. De autootjes zitten boordevol zinnetjes en geluidjes en zijn intussen echte klassiekers in de speelkamer. 

Toet Toet auto's

WIN!

Leuk nieuws: we mogen vier kindjes blij maken met dat groene speelgoed! We geven twee Sorteer & Leer Recycletrucks én twee pakketjes met telkens drie eco-Toet Toet auto’s weg. Vul snel onderstaand wedstrijdformulier in en laat ons weten met welk speelgoed we jou een plezier kunnen doen!

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met VTech. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier.