6606fi.jpg

Waar ben jij nu dankbaar voor?

24/03/2020

Wist je dat dankbaarheid de basis is voor een gelukkig leven vol energie? In de moeilijke tijden lijken we vooral te verliezen en ervaren we dag in dag uit wat we niet meer kunnen, wat we niet meer mogen en wat we niet meer hebben.

Maar een crisis of probleem biedt ook kansen tot verandering en verbetering. En om tot dat besef te komen, hoef je je alleen maar af te vragen: waar ben ik nu dankbaar voor?

Kan jij ook genieten van zoveel meer tijd samen? Lang geleden dat jullie nog zo lang bleven natafelen? Of aten jullie voordien überhaupt niet meer samen en zitten jullie nu terug samen aan de tafel? En kan je daar dan dankbaar voor zijn?

Heb jij ook al de kans gezien om nu bewust met je kind te kunnen connecteren? En heb jij je kind op deze tijd dan ook al zoveel beter leren kennen? Gezien wat hem rust brengt én wat hem verwart? En kon je daar dan ook zorgvuldiger en begripvoller op reageren, nét omdat je dichterbij stond? En kan je daar dan dankbaar voor zijn?

Was jij ook vergeten hoeveel uitdagingen, kansen, boeiende momenten en waardevolle bezigheden gewoon thuis voor je neus lagen en waar jij in al je actie en jacht gewoon aan voorbij liep? En heb je deze nu teruggevonden en koester je deze als een klompje goud? En kan je daar dan dankbaar voor zijn?

En hoe voelde het om anderen te helpen? Heb je deze dagen net iets vaker bij je ouders gepolst hoe het met hen gaat? Deed je boodschappen voor je buren of bracht je soep bij een zieke vriend? Heb je mee mondmaskers gemaakt? Een wit laken uitgehangen of je laten horen voor hen die elke dag opnieuw mensenlevens redden? Hoe voelde dat? En kan je daarvoor dankbaar zijn?

Benoem 3 dingen die je ook nu in deze corona-tijden dankbaar maken. Met dankbaarheid genees je geen patiënten en betaal je op het einde van de maand de rekeningen niet, maar het is wél een bron van energie die je inspireert om vol te houden en verder te gaan.

 

Meer lezen? Op Mamagement en op de Facebook-pagina vind je meer tips.

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes