2800fi.jpg

Waar moet je heen met oude babyspulletjes?

23/01/2015

Weet je geen blijf met babykleren en -spulletjes die je niet meer kunt gebruiken? Misschien vind je in je buurt wel een sociale organisatie die kansarme mama’s ondersteunt. Ik breng mijn babykleertjes bijvoorbeeld naar Baby-Nest in Gent, een vzw waar (toekomstige) terechtkunnen voor een gratis babyuitzet.

Weet je geen blijf met babykleren en -spulletjes die je niet meer kunt gebruiken? Misschien vind je in je buurt wel een sociale organisatie die kansarme mama’s ondersteunt. Ik breng mijn babykleertjes bijvoorbeeld naar Baby-Nest in Gent, een vzw waar (toekomstige) mama's terechtkunnen voor een gratis babyuitzet.

Wat is Baby-Nest?

Baby-Nest ontstond in 2009, nadat er een mama in het Gentse in erbarmelijke omstandigheden moest bevallen. De baby had zelfs geen bedje en sliep in een kartonnen doos. De organisatie Moeders voor Moeders bestond niet meer in het Gentse en daarom werd Baby-Nest tot het leven geroepen. Twee enthousiaste vrijwilligsters begonnen in één appartement met tien bananendozen en een zak speelgoed, intussen is de vzw uitgegroeid tot een hele organisatie die met verschillende instanties in heel Oost-Vlaanderen werkt. 

Wat doet Baby-Nest?

De organisatie ondersteunt kwetsbare gezinnen in het Gentse met kleertjes voor baby’s en jonge kindjes, zwangerschapskledij en speelgoed. Daarnaast kunnen ze altijd bedjes, buggy’s, relaxen, parken en kinderstoelen en pampers gebruiken. 

Hun hulp richt zich vooral naar gezinnen in schuldbemiddeling of met een leefloon, daklozen en alleenstaande mama’s zonder inkomen. Ze bezorgen de zwangere of pas bevallen mama bijvoorbeeld een gratis babyuitzet

Meer info:

Baby-Nest- Frans Van Ryhovelaan 166, 9000 Gent

of Moeders voor Moeders (regio Antwerpen).

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes