3687fi.jpg

Waarom je aan een moeder van kleine kinderen niet moet vragen of ze sport

23/07/2018

Eigenlijk zou ‘ik ben al mama van kinderen jonger dan 3’ moeten volstaan als antwoord. In mijn geval: Ik ben zwanger en ik heb een dochter van nog geen 2. Begrijp je dat het 'moederen' dan wel volstaat qua lichaamsbeweging?

Ik hoop straks te bevallen van een gezonde baby. En na die marathonbevalling volgt nog een paar maanden topsport. Ik ga borstvoeding geven. En daarom moet ik binnenkort waarschijnlijk weer op mijn voeding letten. Ja, ik volg dadelijk ook een strak sportschema: eentje van baby sussen overdag én ’s nachts, hazenslaapjes om te recupereren tussendoor, getimede voedingen, baby tillen en luiers verschonen. Ik plan dit zelfs dagelijks te doen met de discipline van een topsporter en de wallen van een feestbeest.

Mama zijn is een topsport

Daarnaast zal ik mijn peuter regelmatig meesleuren door de supermarkt. Misschien zelfs op de ene arm de baby houden en op de andere arm mijn dochter van meer dan 10 kilo, terwijl ik ook nog eens een winkelkar voortduw. Onmogelijk? Niet als je getraind bent! Ik zal tijd moeten maken voor deze fysieke inspanningen want anders komt er allicht geen eten op ons bord. Als 'cool down' zal ik nog een paar keer de wasmachine vullen en wat body’s te drogen hangen. Ik vermoed dat ik daarbij al 10 keer achter mijn peuter ben aangehold. 10.000 stappen per dag? Dat halen jonge moeders met gemak!

Natuurlijk overdrijf ik een beetje. Maar vraag me komende maanden liever niet of ik aan sport doe. Want 'moederen' is topsport als je het mij vraagt! 

Veel dank,
een mama met bijna een baby erbij.