7486fi.jpg

Waarom je niet genoeg slabbetjes kan hebben + WIN gezonde babyvoedingmaker

3/06/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

Hoera, het moment van de vaste voeding is aangebroken. Oh, je baby’tje wordt groot. Maar wel niet groot genoeg om te eten zonder smossen … Zelfs al maak jij het heerlijkste papje klaar, er belandt altijd een groot deel overal behalve in dat mondje.

#slabbetjes #fail

Overschakelen van melk op vaste voeding? Een nieuwe wereld gaat open voor je kindje. Maar ook voor jou. Dat die slabbetjes maar eens tonen wat ze aankunnen! 

Een luiertas van 10 kilo overal mee naartoe sleuren, maar uiteraard wel een slabbetje vergeten. Resultaat? Groentepap o.ver.al! Op en in de kleertjes, in het haar, tussen de vingers. En ook op mijn kleren natuurlijk. Ah, had ik al verteld dat het op het trouwfeest van mijn broer was? Die groene vlek paste keimooi bij mijn lichtblauwe outfit.

Mama Inge

 

Een doorsnee slab? Daar lacht mijn meneertje ik-smeer-mijn-pap-graag-in-het-rond smakelijk mee. Wij gebruiken sinds we overgeschakeld zijn naar vaste voeding elke keer een exemplaar met mouwen. Yes sireee, beste uitvinding ooit! En toch net iets meer adempauze voor mijn wasmachine. Alhoewel …

Mama Silvie

 

Waarom je het best veel extra slabbetjes in huis hebt? Voor die kleine smospot. Dat is het ‘sociaal aanvaardbare’ antwoord hé. Maar mag ik eerlijk zijn? Ik heb een kleine slabverslaving ontwikkeld ;-). Ik vind het zó leuk om te snuisteren naar de schattigste of grappigste slabjes voor mijn peuter. Gaf ik haar met kerst een pakje met slabjes? Misschien.

Mama Kristien

 

Mijn favoriete slab is echt die met een opvangbakje. Minder modieus? Malen wij dus niet om. Alles om minder kruimels of restjes eten van de grond te moeten halen. Vele kleintjes maken 1 groot, denkt mijn rug! Elke keer niet bukken, is er weer eentje gewonnen.

Mama Caro

To puree or not to puree?

Waarmee start je nu eigenlijk als voeding? Een papje van gepureerde groentjes en patatjes? Of begin je meteen met kleine stukjes eten? 2 methodes, met elk hun voor- en nadelen.

Als je kiest voor lepelvoeding, pureer je groenten en fruit. Je start met erg fijn geprakte voeding en maakt – naarmate je kindje ouder wordt – stilaan een overgang naar minder fijne papjes met grovere stukken. Uiteindelijk kan je kindje dan hetzelfde eten als jij, rond de leeftijd van 1 jaar. Inspiratie nodig voor lekkers om mee te starten? Hebben we!

Zoiets voedzaams klaarmaken voor je kleintje hoeft echt niet lastig of moeilijk te zijn. Stomen is the way to go als je begint aan een lekker potje lepelvoeding. Je behoudt de smaak én de voedingswaarde van de groenten. Met een babyvoedingmaker, zoals die van Philips Avent, heb je dat potje in een handomdraai klaar. Stomen, pureren en verwarmen: alles met 1 toestel. De investering meer dan waard.

Tandjes, zijn die nodig?

Voor vaste voeding, bedoelen we hé ;-). Meestal duikt het eerste melktandje op rond de leeftijd van 6 maanden. Maar dat kan perfect vroeger of later. Sommige kindjes krijgen hun eerste tandje pas rond de leeftijd van 1 jaar.

Kan je dan pas starten met vaste voeding als er genoeg tanden in dat kleine mondje staan? Tanden kunnen het doorbijten van stukjes natuurlijk makkelijker maken, toch zijn ze niet noodzakelijk om stukjes te eten. Als je start met vaste voeding in stukjes, is het de bedoeling dat je eten geeft at pletbaar is tussen duim en wijsvinger. Dan kan je kindje dit ook met zijn tong tegen zijn gehemelte pletten of stuk zuigen. Tandjes zijn dus handig om stukjes te eten, maar zeker geen vereiste. Je staat versteld hoeveel je kindje al kan met voeding zelfs zonder tandjes!

WIN! Een babyvoedingmaker van Philps Avent

Reageer met je meest grappige of schattige foto van die eerste (of tweede, of derde …) kennismaking van je baby met vaste voeding op dit bericht op onze Facebookpagina.

Wij mogen 2 pakketten weggeven met een 4-in-1 babyvoedingmaker én het handige boek ‘Van melk naar meer’.

 

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met onze partner Philips Avent. Meer info over ons advertentiebeleid vind je hier.